Както много известни личности преди нея, Кели Озбърн веднъж си направи татуировки … и след това един ден реши, че вече не ги иска. В момента Озбърн е в процес на премахване на две татуировки от лявата и дясната си предмишница. По-конкретно, татуировките са скриптът на лявата й китка, който гласи „Lovely“ и цветната клавиатура на гърба на дясната й предмишница. Озбърн сподели кадри отблизо на една от сесиите си за отстраняване на 7 октомври и според нея това е доста по-болезнено от очакваното.

„Кой друг знае колко зле това боли ??? Това е 1000000000000 пъти по-лошо от това да си направите татуировката !!!“ тя надписва своето слайдшоу със снимки и видео, показвайки близки планове на лазера за премахване на татуировки, щракнал върху кожата й.

Лазерите за премахване на татуировки по същество проникват в кожата ви, за да разтворят мастилото, което се крие отдолу, така че очевидно това няма да е най-удобната процедура. „Фокусът на лазерното лечение е да се дезинтегрират частиците мастило от татуировката“, казва дерматологът от Ню Йорк Пол Джарод Франк пред Allure. „Светлинен лъч с висока интензивност е насочен към пигментацията, което я кара да се разпада, да се абсорбира в тялото и да се екскретира през естествената имунна система на тялото.“

Но не се притеснявайте, ако сами се занимавате с лазерно отстраняване – твърдението на Озбърн, че премахването е дори по-болезнено от самата татуировка, може да е вярно за нея, но не е общовалидно. „Болката винаги е в очите на наблюдателя. Като се има предвид, че ако можете да толерирате тата, премахването не е много по-лошо“, обяснява базираната в Кънектикът дерматолог Мона Гохара „Единственото нещо е, че обикновено изисква повече от едно лечение.“

Лазерното премахване на татуировки боли ли адски? Абсолютно, няма съмнение за това. Но ще навреди ли еднакво за всички? Не е задължително. Така или иначе, ако имате татуировка, която искате да бъде премахната и имате достъп до правилните процедури, вие може да го правите. Можете също така да разгледате алтернативата да го покриете с по-голяма, по-добра татуировка. Може би имате някои съжаляващи татуировки и сте напълно добре да ги оставите такива, каквито са – това също е готино. Вашата кожа е вашето художествено платно, с което можете да изберете да правите каквото искате, точно както има Озбърн.

ОставиКоментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *