Алергии, умора, комфортно хранене; това е чудесно време да започнете да мислите предварително и да подготвите тялото си за справяне със студеното време и неговите особености . Събрахме бърз списък с пет ключови начина да останете на върха на здравето и благосъстоянието си този месец – много от които ще гарантират по-приятна есен за вас и хората около вас. Приятно четене.

Готино за време фитнес

Тъй като дните стават по-кратки, а нощите – по-дълги, мотивацията да спазвате лятната си фитнес рутина може значително да спадне. Упражнението по-рано през деня е един от начините за борба с промяната на сезона. Влизането в ранна тренировъчна програма ще ви гарантира, че ще останете на върха на здравословния си режим, а също така ще ви освободи след обяд, за да се отпуснете.

Усилватели на имунитета

Сега е идеалното време да повишите естествения си имунитет и да дадете на тялото си най-добрия шанс да се защити срещу някои от онези досадните неконфортни преживявания. Традиционната китайска медицина преподава теорията на пет елемента, при която храните са неразривно свързани със сезона, вкуса, цвета и органа. Храните, които отразяват цветовете на сезона, са най-полезни за нашите тела през това време на годината. Есента е сезон за белите храни; помислете за кореноплодни зеленчуци, круши, репички, лук, чесън, бял фасул, зимен пъпеш, тофу, карфиол и джикама – вид ряпа.

Белите храни са с високо съдържание на алицин, който намалява кръвната захар и има силни противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, за които се твърди, че поддържат белите дробове и дебелото черво. Опитайте също да подсилите диетата си с храни, които са естествено оранжеви, червени, жълти и наситени зелени – подобни на есента цветове. Помислете за тиква, тиква, портокали, моркови, лимони и т.н.

Избягвайте комфортното хранене

Зимният сезон може да бъде мрачно време за много хора, които спазват диета. Независимо дали се опитвате да отслабнете с 10 или 5 килограма или просто се опитвате да поддържате здравословно тегло. Иско споделя в едно свое интервю, че поддържането на силна мускулатура  през смяната на сезона, е важно за всеки човек, не само за спортистите. Не е учудващо, че отбора на Реал Мадрид е с коефициенти за залагане 2.62 в двубоя срещу Интер Милано, вероятно сезона оказва своето влияние. Докато студеното време кара повечето от нас да искаме да посегнем към любимите си „комфортни храни“, има начини да ограничим поривите на тялото си. Продължаването на редовната тренировъчна програма е първото, ако ядете повече, трябва да се движите повече. Второ, опитайте се да избягвате да ходите на купони или да гладувате, тъй като твърде многото храни и напитки със сигурност ще насърчат преяждането. Избягвайте излишната чаша от любимата ви чаша, алкохолът може да бъде топъл и успокояващ, но също така е зареден с калории.

Внимавайте със слънцето

Въпреки че има усещането, че слънцето е изчезнало, никога повече да не се вижда, това не означава, че вредните ефекти върху кожата ви все още не са налице. Независимо дали се отправяте към парка, за да разхождате кучето, разбирате се с приятели за кафе или планирате да правите нежно упражнение през уикенда, не забравяйте винаги да нахлузвате тениска, шапка слънцезащитен крем, за да предпазите кожата си от преждевременно стареене и дори рак на кожата.

Надяваме се статията да ви е помогнала да помислите по въпроса. Споделете, дали съветите ни имат ефект.

ОставиКоментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *