Днес, намирането на професионален и добър козметик е истинско предизвикателство. Особено когато подобен вид услуги се срещат почти на всяка крачка. Като жени, ние заслужаваме лицето ни да изглежда безупречно, тъй като то е нашата своеобразна визитна картичка. Но как може да постигнем това? Като заложим на висококачествени услуги от опитен специалист, който гарантира максимална безопасност. Открийте най-добрия козметик за вас, следвайки нашите доказани стъпки.

1. Търсете лицензиран козметик
Първият и най-съществен елемент от избора на козметик, който да се грижи за вашата кожа, е свързан с неговата акредитация. За съжаление, пазарът изобилства от хора, определящи се като ’’сертифицирани’’ специалисти, без това да е вярно. Те украсяват имената си с различни фалшиви титли, като целта е да се издигнат в очите на своите клиенти. Какви са последиците от това за вас обаче?

Когато определен козметик е със съмнителна акредитация, това означава, че той не притежава необходимия опит и умения, за да бъде официализирана неговата дейност. Следователно, доверявайки му лицето си, вие несъмнено излагате здравето си на значителен риск. Как може да се застраховате от подобни случаи?

За да сте сигурни в качеството на услугите на вашия козметик за лице, е важно той да бъде лицензиран и упълномощен от Националното сдружение на козметиците в България. По този начин, вие получавате гаранция, че избраният от вас салон работи съгласно стандартите в индустрията. А работещите в него са успешно завършили специализирано за целта училище за козметици. Благодарение на това, в случай на нараняване, вие ще получите компенсация, която е невъзможна при несертифицирани обекти.

2. Проверете нивото на хигиена
Най-добрият начин да се убедите, че сте в правилния бюти салон, е да направите бърза инспекция на неговата чистота. Но какво включва тази проверка? Цялостното състояние на салона само по себе си говори за степента на хигиена в него. Нашият съвет е да подраните с няколко минути и да наблюдавате внимателно как се държи персоналът. Говори ли по телефона докато работи? Дезинфекцира ли уредите и инструментите си? Подобни детайли са определящи за това дали козметикът ви заслужава гласуваното доверие.

Ако мястото изглежда занемарено и мръсен, значи и грижата за вас няма да бъде удовлетворяваща. Изключително важно е кушетката, на която ще легнете да бъде стерилна, добре почистена и покрита с предпазна хартия. Козметикът ви трябва да използва ръкавици или поне да измива ръцете си често. В противен случай, рискът от предаване на инфекции върху вашата кожа е голям.

3. Огледайте използваните продукти
Всички ние умеем да правим разлика между нискокачествена и висококачествена козметика. Факторът, който разграничава едната от другата, е именно тяхната цена. Подхождайте със съмнение към естетични специалисти, които си служат с евтини продукти без ясен произход. Къде се крие опасността? Когато върху вашето лице се осъществява лечение, е жизненоважно за него да се използват само изпитани и надеждни продукти. За разлика от евтините такива, козметиката от висок клас не само няма да навреди на кожата ви, но и ще постигне желания краен резултат. Ето защо и изборът на медицински козметик ще ви спести време и главоболия в това отношение. В качеството си на полулекари, те познават човешката кожа до най-голяма степен. Съответно, в своята работа, те залагат изцяло на лечебни продукти, създадени с помощта на дерматолози, чийто ефект е оптимален и осезаем.

4. Не се изкушавайте от твърде ниски цени
Както добре знаем, евтиното винаги излиза по-скъпо. Ако едно предложение ви се струва твърде добро, за да е истина, то вероятно наистина е така.

От съществено значение е да сте информирани, че ефективните и качествени процедури за лице обикновено изискват инвестиция. Това е така, тъй като за тяхното изпълнение е необходимо скъпо оборудване и продължително обучение.
Съветваме ви да избягвате и ’’горещи’’ оферти, които съдържат пакети от 5-10 козметични процедури. Въпреки че те несъмнено са щадящи към вашия бюджет, подобен тип промоции често се превръщат в разочарование за клиентите. Къде се крие проблемът? Не са редки случаите, в които определен вид процедури не се отразяват добре върху кожата и следователно, е нужно те да бъдат преустановени и сменени с други, по-подходящи такива. Но когато вече сте си платили за цял пакет от процедури, при установяване на проблем, вие нямате право да извършвате промяна, без да заплатите наново за нея.

5. Заложете на козметик, който е специализиран в широк кръг от услуги
Независимо че всички специалисти по грижа за кожата притежават познания за разнообразни кожни процедури, някои от тях все пак решават да концентрират дейността си само към една от тях. Специализацията е добър подход, но това означава, че вие следва да посещавате различен козметик за всяка нужда на лицето ви. Какво е решението? Най-добре е да изберете специалист, който предлага множество процедури и да се спрете на такава, съобразена с вашия тип кожа и съпътсващите я проблеми. Можете да се запознаете с гамата от предлагани услуги и ценоразписите на много козметични салони на сайта studio24.bg или на други подобни сайтове.

6. Комуникацията е от изключително значение
Точно както при всеки друг тип услуги, именно комуникацията е ключът към оптималните резултати. По време на вашето първо посещение при козметик, вие задължително трябва да получите подходящ анализ на кожата и да обсъдите желаните резултати, които искате да постигнете.  Ето защо по време на тази визита, е важно да обърнете внимание на тези особености в отношението на избрания от вас специалист.

Един истински професионалист в бюти сферата никога няма да ви обещае повече, отколкото може да ви осигури в действителност. Също така, той ще ви предупреди и за възможните проблеми по кожата ви, които имат нужда от по-задълбочен преглед и лечение при специалист по дерматология. Все пак, вие трябва да знаете какво да очаквате, да се насладите на самия процес и да сте удовлетворени от неговия финален ефект, нали така?

7. Не подценявайте местоположението на салона за красота
Докато избирате вашия бъдещ козметик, на всяка цена обърнете внимание на мястото, където той работи. Противно на очакванията, повечето добри салони в близост до дома ви осигуряват много по-голямо удобство от тези, които се намират на час от вас. Това е така, защото правилното и удовлетворяващо козметично лечение ще компенсира времето ви, прекарано в пътуване до добър, но твърде отдалечен салон. Това обаче не значи автоматично, че може да отидете при първия срещнат естетичен специалист, само защото е на една крачка разстояние от вашия дом.

8. Събирайте препоръки от хора, които са добре запознати с индустрията за красота
Ако имате приятели, на чиято кожа се възхищавате или просто познавате хора, работещи в сферата на естетичните услуги, това е страхотна възможност за вас да получите препоръки към техните най-доверени специалисти по грижа за лицето. Поддържаната кожа си личи от километри и тя е достатъчно доказателство за качеството на работа и обслужване, които може да очаквате от козметика, към когото са ви насочили. Освен всичко друго, винаги е по-сигурно и надеждно да гласувате доверие на естетичен специалист, чийто резултати вече са ви известни, отколкото да играете на сляпо и да попаднете при неопитен козметик.

Заключение
Изборът на добър козметик за вашето лице безспорно не е решение, което трябва да се вземе с лека ръка.  Вашата кожа е първото нещо, което хората забелязват, когато ви гледат. Ето защо е витално да се погрижите тя да бъде поверена в ръцете на квалифициран и опитен специалист. Това, което ще ви помогне да получите най-подходящия професионалист за вашите нужди и бюджет, е следването на нашите доказани съвети за намиране на най-добрия козметик.

ОставиКоментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *