e-SHOP

Хранителни добавки за силен имунитет

  • 23.11.2016
  • Автор: Светлана Илкова
e-SHOP, Хранителни добавки за силен имунитет

Грижата за имунната система е важна през всички сезони, особено през междинните. Напоследък се заговори за "имунно хранене", диети за поддържане на имунитета  и не на последно място за хранителни добавки, които да го поддържат.

Имунитетът (устойчивостта на организма) се влияе още от общото здравословно състояние на човека, гените му, тонуса, физическа активност, околната среда. Едни от най-препоръчваните съставки на хранителни добавки за силен имунитет са: ехинацея, годжи бери, клеева тинктура, витамин С, селен, котешки нокът, пчелен прашец и др. Тук ще се спрем на няколко продукта, с които тялото става по-силно и устойчиво на вирусите, както и на ценните съставки в тях.

Андрографис за имунната система 400mg

Андрографис е билков продукт в подкрепа на организма при простудни заболявания и грип, възпалено гърло, кашлица, проблеми със синусите и др. Подпомага правилната дейност на горните дихателни пътища. Има силно антиоксидантно и имуностимулиращо действие. Допринася за извеждането на токсините от тялото и има очистващ ефект върху храносмилателната, дихателната, кръвоносната и пикочната системи.

Чист натурален Био сок от Нони 330 мл
Нони притежава силни антиоксидантни свойства. Допринася за поддържането в оптимално състояние на имунната, сърдечно-съдовата и храносмилателната система. Има тонизиращо действие и допринася за оптимално понасяне на болка от организма, стимулира способността за концентрация. Препоръчва се в подкрепа на диетичния режим. Нони нормализира инсулина и нивото на захарта. Може да се приема от диабетици и след химиотерапия. Поддържа в оптимално състояние и кръвното налягане.

Floradix Мултивитамин - Енергия от природата
loradix Мултивитамин е здравословен продукт за пролетния сезон, като се използва против пролетна умора. Качествата му на имуностимулант го правят предпочитан и през есента и зимата. Добър избор при забързаното ежедневие и небалнасирано хранене, както и през зимните месеци, по-бедни на свежи плодове и зеленчуци. Съдържа 8 основни витамина, ехинацея, семена от кола, билки и плодове и др. Подходящ е за хора от всяка възраст (над 6г) и най-вече за тези, чийто организъм има завишени нужди от витамини.

Котешки нокът (кора) 485 mg
Котешки нокът е мощен имуномодулатор с ударен върху имунната система ефект. Увеличава устойчивостта на организма срещу различни дразнители и подобрява функционирането на имунните клетки. С него се облекчават артритните състояния.Оказва мощно противовъзпалително действие, благодарение на което производството на един от основните причинители на възпаление – т. нар. простагландин, значително намалява. Облекчава дискомфорта и болката.

Кордицепс 500 mg
Екстрактът от гъба Кордицепс допринася за поддържане на нормални нива на жизненост и издръжливост на организма. Кордицепс подобрява способността за поглъщане на кислород и увеличава производството на клетъчна енергия. Продуктът намалява умората и увеличава издръжливостта, както на физическо, така и на психо-емоционално ниво. Препоръчва се за спортисти, хора, които работят на смени, занимават се с тежък физически или умствен труд, намират се в период на силен емоционален стрес. Той е мощен имуномодулатор. Кордицепс директно стимулира производството на NK клетките (естествените клетки убийци), които имат важна роля за защитата на тялото от инфекции и различни заболяване.

Келп (кафяви водорасли) 600 mg

Келпът е много богат източник на всевъзможни микро и макронутриенти. Съдържа 46 минерали, 16 аминокиселини, 11 витамини, сред които: йод, желязо, калий, фосфор и калций, както и витамини ниацин и витамин А. Келпът е алкална храна и е много полезен за поддържане на алкално-киселинния баланс в организма. Притежава силно противовъзпалително и противомикробно действие. Има силно антиоксидантно действие и стимулира регенеративните процеси в целия организъм.

Златен корен 250 mg
Златен корен допринася за нормалните нива на енергията и на физическото състояние на организма. Притежава тонизиращо действие. Допринася за устойчивостта на организма към широк спектър дразнители от външната среда. Адаптоген.

Зелен чай 500 mg
Зеленият чай се използва за поддържане на нормално телесно тегло, защитава клетките от оксидативен стрес, подсилва имунната система, подобрява зрението и настроението. Спомага за изхвърлянето на излишните токсини от организма. Някои съвременни изследвания показват, че зеленият чай може да помогне за изгарянето на повече от 200 калории дневно.

Женшен сибирски (корен) 410 mg
Коренът от сибирски женшен подкрепя защитните функции на целия организма и допринася за повече жизненост и енергичност. Подобрява умствената и физическата издръжливост. Тонизира нервната система. Мощен адаптоген. Съдейства за повишаване съпротивителните сили на организма срещу неблагоприятните външни фактори.

Ехинацея 30 ml

Продуктът представлява Пурпурна Ехинацея (стебло, лист и цвят) в разтвор на натурална глицеринова основа и е мощен имуномодулатор, подходящ за деца и възрастни. Препоръчва се при отслабен имунитет и проблеми с горните дихателни пътища.  Комбинацията от Ехинацея & Витамин С подпомага нормалното функциониране и състояние на имунната система. Ехинацеята стимулира имунитета и защитава организма от инфекции. Биологично-активните вещества в състава й (витамин С, алкиламиди, полизахариди и др.), стимулират имунните клетки да се противопоставят на нежеланите нашественици.

Готу Кола (билка) 475 mg
Готу Кола допринася за нормалната функция на кръвообръщението, кръвоносните съдове, имунната система, тъканите, кожата и мозъчната дейност. Подпомага пречистването на кръвта и укрепването на кръвоносните съдове, като укрепва вените и капилярите. Особено добро е въздействието му при нервно неразположение и слаба имунна система. Действа укрепващо при проблеми с кожата, косата и ноктите. Благоприятства мозъчната дейност и концентрацията.

Още продукти стимулиращи имунитета тук.

Kozmetikata.com