e-SHOP

Крем против стрии с екстракт от охлюви

  • 18.05.2012
  • Автор: Светлана Илкова
e-SHOP, Крем против стрии с екстракт от охлюви

Крем за тяло за премахване на стрии с екстракт от охлюви от Dr. Lauranne

Свойства:

Специалната формула на крема, спомага за запазването на естествената еластичност и здравина на кожата, като и допринася за нейното стягане и хидратация в дълбочина. Кремът Helixir Body ускорява процесите на регенерация и подобрява клетъчния обем по един балансиран и цялостен начин. Продуктът е предназначен за предпазване на кожата от образуване, както и за заличаването на вече образувани стрии.

Стриите се появяват основно върху бедрата, ханша и корема в резултат на прекомерно и внезапно разпъване на кожата, дължащо се на:
- Резки промени в теглото - бременност, диети, отслабване
- Бърз растеж на мускулите - тренировки, фитнес и др.
- Хормонални промени - бременност, пубертет и пр.

Според научните изследвания, публикувани в списанието на Международната дерматологична асоциация (Skin Pharmacology and Physiology) секрета на градинският охлюв притежава изключителни регенериращи свойства. Веществата, които охлювите секретират, ги предпазват от свободните радикали, замърсяванията в околната среда и UV лъчите. Натуралните колаген и еластин, съдържащи се в екстракта, имат структура много близка до човешката кожа и са в подобно съотношение. Благодарение на това, екстракта обогатява кожата с основните съставки на съединителната тъкан, като забавя дегенеративните процесите и възтановява нарушената структура на кожата, както и поддържа нейния тургор, еластичност и младост.

Други качествени продукти против стрии може да намерите в онлайн магазин Kozmetika.bg.