Диети и фитнес

Диета с леща за 7 дни

Диети и фитнес, Диета с леща за 7 дни

Диети и фитнес, Диета с леща за 7 дни

Тази диета е подходяща за разтоварващ режим, детоксикация на организма и отслабване – свалят се до 5 кг. В основата й естествено седи лещата. По време на диетата може въобще да не се консумира месо, защото тя съдържа толкова протеини, колкото и порция месо, за това е подходяща за постите. 

Лошото настроение характерно за диетите, при тази не е възможно, защото лещата е отличен  антидепресант, а и отлично засища. Енергийната й стойност на 100 грама сготвена леща е около 310 ккал, белтъчините заемат около 35%, въглехидратите - 53%, а мазнините са по-малко от 2%. Минералите, влизащи в състава, са до 4,5%. Лещата е богата на витамини от група В, сред които и фолиева киселина (витамин В9); фибри (разтворими, и неразтворими).

По време на диетата хапвайте леща без значение от вида и цвета й. Може да използвате момента да се насладите на многообразието на лещата.

Примерно меню
    Закуска – 150-200 г печени ябълки или печена тиква с 1 чаена лъжичка мед или 1 ч.ч. кисело мляко с мюсли.

    Обяд – супа от леща със салата от краставици и домати или питки от леща (брашно от леща, яйце, мляко, сол) със салата.

    Вечеря – яхния от леща и моркови или голяма салата от маруля, зелени подправки, краставици, чушки и леща (към нея можеда се добави варено яйце).

По време на диетата с леща пийте много вода и зелен чай. Комбинирайте я с мултивитамини и леки физически упражнения. Този хранителен режим не се препоръчва за хора с гастрит и храносмилателни проблеми, както и за малки деца и бременни.

Kozmetikata.com


последно от справочника
Абонамент