Диети и фитнес

Диета с круши - за 5 дни с -3 кг по-малко

Диети и фитнес, Диета с круши - за 5 дни с -3 кг по-малко

Крушата е вкусна и полезна, а като диетична храна е направо перфектна. Съдържанието й на плодова захар всъщност въобще не е толкова високо, колкото подсказва вкусът й. Хапването предимно на круши 5 дни, ще ви помогне да се отървете от 2-3 излишни килограма.

В Източната медицина крушата се спряга, като перфектната закуска. Тя е отлично ободряващо и тонизиращо средство, зареждащо с жизненост и добро настроение. Благодарение на етеричните масла, съдържащи се в нея, които се борят със стреса и нервните разстройства, тя ни държи в кондиция през целия ден.

Крушата съдържа пектин, целулоза, бактерицидни вещества и ферменти, които почистват храносмилателната система. Плодът е полезен и при инфекции на пикочните пътища, тъй като притежава антимикробно действие. Помага и при зарастване на ранички на чревната лигавица и въздейства благоприятно върху жлъчния мехур. В нея се срещат витамини от групите С, В1, В2, В6, Е, К. Съдържанието й на фолиева киселина е високо - 12 мкгр. Богата е на хлорогенни киселини, които действат, като антиоксидант и имат съдоукрепващо действие. Наличието на калий в плода оказва благотворно действие върху сърцето, а също така действа диуретично и отслабващо. Крушата е ценен източник на цинк - 0,18 мг.

Основната роля на крушата в диетата е, че пречиства организма от натрупаните в него шлаки и вредни токсини, и нормализира храносмилателните процеси.

Диетата с круши не е сурова. Може да ядете почти всичко с което сте свикнали, без хляб и сладкиши, като количеството му намалите на половина. Основно правило е, че не трябва да приемате крушите на гладно. Друг важен момент е, че до 2 - 3 часа след като вече сте яли от плодовете, не се препоръчва да ядете месо, за да се избегне ферментирането в организма. Дневно можете да изядете до 5 круши.

Примерно меню
Закуска:
2 круши с филийка черен хляб, намазана с меко обезмаслено сирене или чаша кисело мляко с мюсли, или 100 г баница.

Обяд:
100 г варено или печено пилешко месо и салата от краставици; варени яйца и салата от моркови; 120 г паниран кашкавал и салата от домати

Следобедна закуска:
1 круша

Вечеря:
2 круши, 200 г ниско калорична салата – зеле, краставици, моркови, маруля; а 30 минути по-късно - чаша зелен чай без захар.

Kozmetikata.com


последно от справочника
Абонамент