Диети и фитнес

Ценни съвети за пречистване на тялото, за да бъдем красиви и здрави

Диети и фитнес, Ценни съвети за пречистване на тялото, за да бъдем красиви и здрави

Ежедневно тялото ни е изложено на толкова много вредни влияния, идващи от околната среда, стреса и най-вече начина на живот и хранене. Идва момент, в който тялото се пренасища с вредни вещества и започва да Ви моли да го пречистите. Честите главоболия, блед вид, раздразнителност, проблеми с ходенето до тоалетната и усещането за умора, което не иска да ни напусне, са ясни сигнали, че организмът има сериозна нужда от пречистване (детокс).

Защо трябва да се прави детокс?
Желателно е всеки да се подлага на неколкодневен детокс, поне два пъти в годината. Наред със загубата на тегло и освежаване на външния вид, детоксът подобрява функциите на черния дроб, един от жизнено важните органи в човешкото тяло. Черният дроб е натоварен с отговорна функция, а именно да пречиства тялото, поемайки всички токсини и вредни вещества, които попадат в него. Когато не се полагат нужните грижи за този орган, това може да причини отслабване на имунитета и появата на сериозни заболявания.

По време на детокс се осъществява прочистване на тялото и трайно елиминиране на нечистотиите, които първо попадат в черния дроб.

Приемът на вредна храна (например пържено и мазно), алкохолни напитки и антибиотици вкарва в тялото множество токсини и вредни химикали. Експертът по здравословно и балансирано хранене - Надя Петрова обяснява, че организмът не разпознава тези вещества като вредни и вместо да ги изхвърли навън, той ги складира в тялото. Когато количеството им стигне определен предел, вредното им влияние става достатъчно силно и започва да нанася вреди.

За да изглеждате красиви, със свеж вид и да се радвате на живота, не забравяйте да прочиствате тялото си. Това драстично намалява вредния ефект на токсините и химикалите, прочиствайки червата от паразити и поддържайки черния дроб в добра форма.

Кои са храните и напитките, които се грижат за здравето и допринасят за красивия външен вид?

Лимонов сок

Лимоните са плод, с доказан силен лечебен ефект. Благодарение на полезните си съставки, сокът от прясно изцеден лимон е най-горещо препоръчваният при вътрешно прочистване. Той лекува рани, изчиства кръвта, черния дроб и бъбреците и укрепва бронхиалните тръби.

Препоръчително е да се пие една чаша лимонов сок разреден в топла вода, сутрин около 20-30 минути преди закуска.

Сок от портокал
Портокалите имат приятен вкус, действат освежаващо и са богати на витамини А, В1, В2 и С. Пийте сок от прясно изцеден портокал на гладен стомах. Така се прочиства храносмилателния тракт. Портокаловият сок, както лимоновия, подобрява кръвообращението и лекува рани вътре в тялото.

Зелен чай
Тази напитка засилва функциите на черния дроб и ви помага да изгорите нежеланите мазнини в тялото. Ако искате да сте здрави и слаби, пийте повече зелен чай. В него се съдържа и малка, здравословна доза кофеин, който дава енергия и повишава концентрацията.

Зеленолистните храни
Зеленчуковите растения, които се отнасят към групата на зеленолистните са най-доброто, което може да дадете на тялото си. По време на детокс е желателно да консумирате колкото може повече броколи, спанак, рукола, ряпа, зелен лук,  листа от глухарче, манголд, магданоз, поточарка. Зелевите храни (китайско зеле, брюкселско зеле) се водят изключително полезни, тъй като в тях се съдържат високи стойности на витамините А, К, В 6, а също така те осигуряват на тялото нужните количества калций и желязо.

Патладжан
Патладжанът е още един важен зеленчук, който помага на тялото да се освободи от вредните токсини. Той е богат на фибри, които пък улесняват отделителния процес.

Какво друго можете да направите за да сте здрави и да имате зашеметяващ вид?

1. Пийте повече вода
Водата е най-мощното средство за пречистване на тялото.  Въпреки, че това е известно на всеки, малцина се сещат да го прилагат върху себе си. Опитайте да си изградите навик да пиете по 1,5-2 литра вода всеки ден и това ще Ви помогне бъдете красиви и слаби.

Водата подхранва клетките и отстранява нечистотиите. Веднъж попаднала в тялото, водата започва да търси опасните вещества. Когато ги намери, тя се прикрепя за тях и се опитва да ги отлепи от стените на клетките,  след което ги изхвърля с урината.

2. Отдайте се на физическа активност
Ако искате да имате слабо и здраво тяло, никога не се лишавайте от спорт. Движението ни кара да се потим и по този начин тялото изхвърля навън токсините. Ако не си падате по фитнес центровете, тренирайте спорт - тенис на маса, джогинг, плуване. Разходката е също толкова полезна, колкото и спортът. Планинските преходи са друг чудесен начин  да тренирате физическата си издръжливост, а междувременно дробовете Ви ще тържествуват от чистия въздух.
 
3. Съвременната естетична медицина има какво да предложи
С напредване на възрастта метаболизмът се променя и поддържането на оптимални килограми става все по-трудно. Състоянието на кожата също се изменя. Тя се отпуска, появяват се бръчки, петна и белези по лицето и тялото. Когато детоксът и спортуването не са достатъчни на помощ идва естетичната медицина. Апаратите за заличаване на белези и петна по кожата, изглаждане на бръчки и антицелулитни масажи, които са дело на компанията BTL (лидер в предлагането на висококачествена медицинска техника), правят чудесата възможни, при това без съществени усилия.

Не забравяйте…
Балансираната диета, в комбинация със спорт е формулата, която гарантира слаба, стегната фигура и красив тен. А когато даден проблем не може да бъде решен със здравословен начин на живот, не се колебайте да се доверите на естетичната медицина. Ще се изненадате колко много може да се постигне с напредналата медицинска апаратура.