Грижа за Ръце и Крака

Скраб за краката

Грижа за Ръце и Крака, Скраб за краката

Ексфолирането на мъртвите натрупвания по стъпалата, ката мазоли, вроговявания и втвърдени участъци по кожата на краката, е лесен и приятен процес.

Освен задължителните при баня процедури за хигиената и добрият вид на стъпалата, може да включите в дневния ритуал и ексфолирането. То от своя страна може да замени част от всекидневните грижи, особено ако използвате качествени ексфолианти за крака.

Как се използват ексфолиантите за крака
Вземете малко скраб в ръцете си и намажете краката си, а след това леко масажирайте с кръгови движения и оставете да подейства 3-4 минути. Измийте с вода.

Ето някои продукти, които ексфолират, овлажняват и освежават кожата на краката. Те са обогатени със съставки, които ще ви изненадат, но и ще ви очароват.

Овлажняващ и освежаващ скраб за крака Д-р Фут от Bomb Cosmetics
Пикантен и освежаващ скраб за крака с овлажняващо масло от шеа и слънчогледово масло. Съдържа и етерични масла от черен пипер и лимонена трева за тонизиране и подобряване състоянието на уморените ви крака.

Скраб за стъпала - Sweet Feet Foot Scrub от BODYLINE

Този скраб е приготвен е с пемза за премахване на загрубяла кожа, както и с екстракт от хамамелис, арника, мирта и мента, които са причина стъпалата да се чувстват меки, гладки и с приятен аромат. Този продукт е добър и за загрубели пети пети.

Ето и една домашна рецепта за скраб с морска сол, която също може да използвате и да поглезите стъпалата си.

Kozmetikata.com