Здраве

На борба с бръчките с полезни хани

Здраве, На борба с бръчките с полезни хани

Здравата и красива кожа се поддържа, както с качествена козметика, така и с полезна храна. Ето някои необходими за здравето на кожата ви храни.

Пийте какао
Какаото, дори само като храна подмладява кожата. Високите нива на съдържащите се в него антиоксиданти (епикатехин и катехин) активно защитават кожата от слънчеви увреждания, помагат в подобряването на притока на кръв към клетките, повишават хидратацията и в резултат на това правят кожата по-красива, гладка и нежна.

Сьомгата
Сьомгата е и страхотен източник на омега-3 мастни киселини. Експерти твърдят, че за плътността, еластичността и младежкия вид на кожата главна роля играе подхранващото въздействие именно на омега-3 мастните киселини.

Киви
Кивито е плод, известен като един от най-богатите на витамин С. Той е силен антиоксидант, който се среща в клетките на кожата. Играе съществена роля в защитата на организма от свободните радикали и замърсяването на околната среда, които са една от водещите причина за стареенето. Витамин С участва и в синтеза на колаген, който е наистина важен за еластичността на кожата.

Боровинки
Те са силен антиоксидант и имат противовъзпалителни свойства. Подходящи са както за директна консумация, така и за приготвянето на различни домашни маски за красота.

Пловове и кисело мляко
Те са богати на алфа-хидрокси киселините. Тези природни киселини действат обновяващо както на повърхностния клетъчен слой, така и в дълбочина, намаляват появата на пори и възпрепятстват образуването на повърхностни бръчици, особено на тези около очите. Те участват активно и в производството на колаген. Някой от тях обаче правят кожата чувствителна към слънчевата светлина.

Соя
Соята действа изключително прочистващо, подхранващо и възстановяващо. Подобрява структурата на кожата, прави я еластична, мека и гладка. Дори лекува сериозни увреждания, предизвикани от слънчево изгаряне.

Моркови
Съдържат бетакаротин и поддържат кожата млада.

Kozmetikata.comпоследно от справочника
Абонамент