Звезден миг

Откровенията на Виктория Бекъм

Звезден миг, Откровенията на Виктория Бекъм

Виктория Бекъм разказва за миналото си с тъга. Баща ѝ бил електронен инженер и заработвал достатъчно пари, не само да нахрани семейството, но и да си позволи например "Ролс-Ройс", с който да кара бъдещата звезда – дъщеря си – на училище.

Съучениците на Бекъм веднага я намразили. Те само чакали да слезе от скъпата кола и веднага я замеряли с кал и обиди. Те завиждали на всичко, което имали родителите на Виктория. От нея така лъхало на разкош, че действала на нервите на околните. Бекъм се чувствала толкова некомфортно, че молела да я оставят встрани от училището. "Училището беше ад. Децата загребваха кал от локвите и ме замеряха. А аз просто стоях. Нямах приятели. Тълпата ме наобикаляше, те ме заплашваха, че ще ме бият".

Освен това съучениците се подигравали на външността на Виктория. Много години по-късно, когато Виктория публикува писмо до самата себе си, когато е 18-годишна, тя си припомня всичко, което я тревожи през тези години.

"Ти не си най-красивата, не си най-слабата и в колежа (Laine Theatre Arts) не танцуваш най-добре. Ти никога не успя да се впишеш в средата, въпреки че в училището тормозеха не само теб, но и наистина симпатични момичета. От червената телефонна будка до училището ти звъниш на родителите си и крещиш през сълзи: "Не мога! Мъчно ми е за вкъщи! Не ми харесва тук!". Мама ти отговаря: "Връщай се. Ще отидем в Лексайд, ще ти купим нови обувки". И това звучи толкова съблазнително. Но в този момент се намесва татко: "Не, остани там. Докажи на всички, че не са прави!". /БГНЕС


последно от справочника
Абонамент