Грижа за Косата

Сешоарът

  • 09.01.2008
  • Автор: Десислава Давидова
Грижа за Косата, Сешоарът

Този уред съществува във всеки дом и е неизменна част от уредите за красота на всяка дама. Когато не ни достига време да отидем на фризьор, то тогава какво правим? Измиваме косата си, вземаме една кръгла четка, включваме сешоара и оформяме в желания вид косата си. Допълнителната му приставка, т.нар. дифузер прави от косата ни едри подредени къдрици, и фиксирани с пяна за коса прическата може да изкара и няколко дни.

Ето защо това малко чудо на техниката е заело едно постоянно място в ежедневието ни и едва ли има жена, която да не прибягва до услугите му ежедневно, та той ни е от полза дори тогава, когато например бретонът ни не е застанал добре, през нощта докато сме спали е заел форма, която далеч не ни харесва, при това положение включваме в действие пак сешоара и с помощта на същата онази кръгла четка го подреждаме и привеждаме в идеален вид.

Ето няколко съвета как да направите от косата си буйна грива:

След измиване, нанесете на влажна коса в краищата кристали за коса, за да не се оплита, намачкайте добре с пяна разделете я на кичури и я сложете в дифузера, завъртете леко наляво(или надясно) и задръжте така няколко минути, отпуснете и повторете същата процедура върху следващия кичур коса, когато приключите с цялостното сушене по този начин, прокарайте внимателно пръсти в корените на косата и внимателно се опитайте да я разрешите с тях, така къдриците ще заемат подредена форма и ще изглеждат покорни, а прическата ви видимо обемна.

Това ще ви спести време и не изисква големи усилия за постигане на максималния ефект – перфектната визия!

Носете този уред навсякъде с вас, когато пътувате, защото той може да ви " спаси" във всяка една ситуация, когато сте далеч от вашия фризьор, а се нуждаете от пълна промяна!

Понякога малките неща вършат чудеса, стига да знаем как да ги използваме рационално и в наша полза!

 

От: Десислава Давидова