Свободно време

Книга за лятото

  • 16.06.2017
  • Автор: Светлана Илкова
Свободно време, Книга за лятото

Свободно време, Книга за лятото

В сезона на пътешествията и романтичните връзки, представяме новата дългоочаквана книга на Джоджо Мойс – "Сама в Париж".

Това е авантюристичен, забавен и очарователен, сборникът с две новели и девет разказа  и е поредното доказателство, че Джоджо Мойс е една от най-добрите съвременни писателки. В момента тя работи по сценария на "Сама в Париж", а филмът се очаква другата година.

През 2018-а ще бъде филмиран и романът й "Последното писмо от любимия". Предвид фурора, който предизвика "Аз преди теб" с участието на Емилия Кларк и Сам Клафлин на голям екран, очакванията на всички за следващите два филма са много високи.

Нел е на двадесет и шест и никога не е ходила в Париж. Всъщност не е ходила никъде, защото е скучна и предвидима. И не си пада по изненадите. Или поне така си мислят всички: колегите, приятелят й Пийт и дори собствената й майка! Нел организира романтично пътуване до Париж, за да им докаже, че грешат. Пийт обаче се отказва в последния момент и тя се озовава сама в Града на светлината. Нел не говори езика и се срамува дори да си хване такси. Решава да се прибере в Англия още на следващия ден и да се преструва, че това пътуване не се е случвало.

Атмосферата и красотата на Париж обаче я привличат неудържимо и я преобразяват.
За пръв път в живота си Нел се осмелява да действа импулсивно и да се наслаждава на мига. Тя осъзнава, че харесва новото си независимо и дръзко "аз" много повече от старото. Запознава се с привлекателния французин Фабиен и е напът отново да повярва в любовта, но съдбата има други планове.

Kozmetikata.com