Свободно време

VIENNA MOZART ORCHESTRA с концерт в София

  • 18.11.2016
  • Автор: Светлана Илкова
Свободно време, VIENNA MOZART ORCHESTRA с концерт в София

Прословутият в цял свят  VIENNA MOZART ORCHESTRA ще потопи родната публика в автентичната атмосфера на барокова Виена на 10 декември в зала 1 на НДК. Те ще бъдат подкрепени от първокласни оперни певци от Виенската държавна опера, които изпълняват ариите в сопрано и баритон.

Оркестърът пристига у нас с диригент е Винициус Ката, носител на Първа награда на Международния конкурс за диригенти "Син Дунав" за 2011 година, както и на Трета награда на 7-мото издание на престижния Международен конкурс за диригенти  "Луиджи Манчинели" 2016 година.

С над 2 милиона зрители по цял свят, VIENNA MOZART ORCHESTRA е доказано уникален по своята същност. Благодарение на дългогодишната си концертна дейност  (от създаването си през 1986 година до днес) оркестърът се отличава, като един от най-автентичните изпълнители на творбите на Волфганг Амадеус Моцарт. Внимателно подбрана програма, богат звук, оригинални костюми и перуки, напълно пресъздават епохата и времето на един от най-великите композитори на всички времена.

В програмата на VIENNA MOZART ORCHESTRA са заложени, както класически практики на емблематични музикални академии от края на 18 век, така и добре известни арии, виртуозни солови изпълнения и неповторими дуети.
Безусловно изборът на произведения създава усещане за автентичен концерт от епохата на Моцарт и потапя публиката в магическото време на барокова Виена.

Билети за концерта на VIENNA MOZART ORCHESTRA могат да бъдат открити онлайн в мрежата на Ивентим и на място в Билетен център НДК. Те са на цени от 40 до 80 лв., както и ВИП на цена 100 лв.

Kozmetika.bg