Свободно време

"Косата днес 02" - тенденции в прическите за дамите със стил и за мъжете с характер

  • 19.02.2013
  • Автор: Светлана Илкова
Свободно време,

Свободно време,

Свободно време,

Свободно време,

Свободно време,

След успеха на първата книга на Жоро Петков "Косата днес", плод на 10-годишния опит на фризьора, представящ най-новите тенденции при прическите за официални случаи, издателство "Ентусиаст" публикува второ издание на луксозния албум. Една година след началото на проекта, коафьорът се завръща с още по-високи критерии към себе си и към екипа от професионалисти, с който създава новите тенденции в косите. Луксозното издание ни разхожда из деситилетията с най-емблематичните за своето време модни икони, вълните от 40-те, бъдещето в естетиката на азиатското изкуство и изумителното разнообразие в мъжките прически. Книгата е предназначена както за фризьори, които искат да надградят уменията си, така и за всички читатели, представяйки им нови и различни идеи как да изразят себе си.

Докато в първото издание бяха представени основно дамски прически, в "Косата днес. Стъпка по стъпка с Георги Петков 02" специално внимание се обръща на тенденциите в мъжкия стил. "Косата на един мъж говори за него не по-малко от часовника на ръката или уханието на парфюм, което оставя след себе си. Съвременният джентълмен с лекота би могъл да прокара страничен път и да фиксира посоката – когато е подстриган с подходяща "умна" техника, косата сама застава, след леко подсушаване. Така времето ще достига дори за уиндзорски възел на вратовръзката" – споделя от страниците на книгата Жоро Петков.

Тенденциите и прическите в албума са илюстрирани със стилни фотосесии, обединяващи всеки детайл – коса, грим и тоалет в цялостни актуални визии. Жоро Петков вижда косата на съвременната жена в забележителната комбинация от русо и черно, с която ни пренася във фантастиката на собсвения ѝ свят. Основен акцент в изданието са бретоните. Те са представени по един нехарактерен начин, за да се акцентира върху формите и цветовете. Друга топ тенденция e безгрижната коса, падаща свободно на меки вълни, която може и да изглежда необработена, но понякога отнема повече време дори от направата на сложен кок. Съвършена в своето несъвършенство, тази коса е емблематична за френския шик, а момичетата с по-свободен стил я обожават… Най-значимите декади са 20-те и 80-те, когато се създават емблематични коси, които остават във времето, а "Косата днес 02" ще ви покаже как звучат днес. Вибрацията от цветове в косите също е заложена в страниците на албума – в сесията "Colors Waves".

В книгата е включено практическо ръководство, съдържащо безценни съвети за направата на бърза и безупречна прическа. Стъпка по стъпка са показани прически с всички прилежащи техники и трикове на професионалиста.

Kozmetikata.com


Още по темата