Свободно време

Sofia Dance Week 2012

  • 25.09.2012
  • Автор: Светлана Илкова
Свободно време, Sofia Dance Week 2012

За първа година фестивалът включва специален танцов модул, SOFIA DANCE WEEK Kids, посветен на най-малките фенове на танца, вдъхновен от естетиката на Баухаус, представен от унгарската танцова компания NEGATIVE VARIETE.

Петото издание на SOFIA DANCE WEEK ще се проведе от 29 септември до 6 октомври, в залите на Националния дворец на културата. Фестивалът представя най-интересните феномени в областта на съвременните танцови практики и стимулира рецептивния капацитет на градската аудитория, потребител на изкуство. Организаторите на SOFIA DANCE WEEK разкриха и първите два спектакъла от програмата на фестивала. Единият спектакъл идва директно от Япония и ще бъде представен от експлозивният Хироаки Умеда – един от най-авангардните японски творци!
 
Вторият спектакъл е дело на световноизвестната хореографка Стефани Тиерш от Германия. Нейната танцова компания MOUVOIR ще покаже спектакъла As If (we would be), който е продукт на изключително интересната творческа колаборация между Стефани Тиерш и медиа артиста Ангела Мелитопулос. As if
 
SOFIA DANCE WEEK 2012 ще има съпътстваща програма, която ще се състои от уъркшопи, ателиета, събития на открито, лекции, прожекции и дискусии, както и специален модул за деца.

getlocal.com