Свободно време

Кратък план за щастие

  • 16.01.2008
  • Автор: Светлана Илкова
Свободно време, Кратък план за щастие

Свободно време, Кратък план за щастие

Свободно време, Кратък план за щастие

Отминаха коледните и новогодишните празници и съвсем естествено имахме нужда от известно време, за да си поемем дъх. Сега обаче, преполовили първия месец в Годината на Плъха, е време да направим свой план за идната година. Няма по-хубаво от новото начало:

     1. Страхотен старт
Представете си, че всичко, което ви се случва зависи само и единствено от вас. Звучи ви хубаво? Да, и освен това е реалистично. Набележете целите си и стреляйте. Ако сте били достатъчно обективни в изискванията към себе си, то имате голям шанс да улучите. А и всъщност... кой казва, че имате право само на един опит?!

     2. Освободете се от ненужното
Време е да изхвърлите всичко ненужно – от гардероба, от дамската си чанта и от главата си. Изхвърлете всички дрехи, които никога няма да облечете, извадете от чантата си всички онези ненужни листчета с телефонни номера, на които няма да се обадите (нищо, че са за всеки случай) и изтрийте от мислите си онзи мъж, който така или иначе се оказа, не точно този, който искахте.

     3. Друга съм, но пак съм същата
Сега е момента да направите това, което все отлагате, поради някаква измислена причина – купете си карта за фитнес, сменете прическата си и си купете онези обувки, по които отдавна въздишате и все ви се струват скъпи.

     4. Часът на Равносметката
Замислете се – щастлива ли сте? Защото колкото и литературно да звучи – това е най-важното. Дайте си сметка какво ви липсва, кое ви е в повече и от какво имате твърде малко. И... направете нещо! Изборът често е труден, но удовлетворението от резултата си струва.

     5. Пилешка супа за душата
Купете си хубава книга. Оставете женските чиклит разказчета – та нали, когато ги четеш всичко ти звучи до болка познато. Прочетете нещо, което ще ви накара да се смеете, да плачете, да си спомняте... нещо, което ще ви разчувства.

     6. Обича ме! – Не ме обича!
Ужасно е уморително да късаш листенца на маргаритки и да си задаваш въпроси с очевидни отговори. Това, че не искаш да повярваш, не значи, че не е вярно. Не си губете времето с вече загубени каузи – не си струва!

     7. Светът е оцелял, защото се е смял
Обадете се на момичетата и си направете среща "по женски". Задушевните разговори между приятелки са истински катарзис – можете да си споделите, да се посмеете на проблемите си или пък... да пийнете и потанцувате...

     8. Любимото е винаги за предпочитане
Заемете се с някакво ново занимание – пътувайте, учете китайски, правете оригами или плетете макрамета. Няма значение какво ще изберете – важното е да ви носи приятни емоци. Така ще си имате свое време за приятна активна почивка.

     9. Денят
Изберете си един ден в месеца, който да си е само за вас. Отидете на маникюр, на шопинг и/или на масаж. Направете всичко възможно, за да релаксирате, да се освободите от негативната енергия и да се заредите с нова.

     10. Лудостта
Позволете си нещо забавно, нещо, което не ви е стискало да направите – скочете с парашут, правете секс на публично място, постъпете като мъж – позвънете първа... Влейте необходимата доза адреналин в тялото и душата си.

От Гергана Кангалова