Свободно време

Майстор-готвачи от цял свят готвят в София

  • 22.02.2011
  • Автор: Светлана Илкова
Свободно време, Майстор-готвачи от цял свят готвят в София

Майстор-готвачи от цял свят откриха Кулинарен форум Концепции 2011 в София, който дава идеи как да приготвим вкусотии, от които всеки би си облизал пръстите.

Стартът на двудневното кулинарно шоу дадоха Марк Михилсен, посланик на Кралство Белгия в България и Жоро Иванов, президент на Евро-Ток България. Двамата изразиха своето задоволство от организирането на форума, който доказва, че през последните 20 години е постигнато много в кулинарията в България.

От името на Зинаида Златанова, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, Елица Вучова обърна внимание на качественото и здравословно хранене.

Тя уточни, че готвенето не е само време, прекарано в кухнята, но и истинско изкуство, за което са необходими страст, търпение и умение. В продължение на два дни ценителите на кулинарията ще имат възможност да се насладят на една истинска колекция от кулинарни традиции.

Тя ще бъде представена от талантливи готвачи като Мортен Томсън - Дания, Дани Алборс и Фиро Васкес - Испания, Роберт Ман - Румъния, Жилбер Велтер - Люксембург, Лоран Мао - Белгия, Андреас Флекенщайн и Инна Бадалова – САЩ.

Форумът събира в едно кулинарното наследство на страни от цял свят, демонстрирайки авторски рецепти и изключителни кулинарни техники под формата на шоу-готвене. Така с помощта на български и европейски Шеф-готвачи се прави крачка към по-доброто развитие на Кулинарното изкуство в България според БГНЕС