Свободно време

Локомат за България с подкрепа от Германия

  • 18.02.2019
  • Автор: Светлана Илкова
Свободно време, Локомат за България с подкрепа от Германия

Свободно време, Локомат за България с подкрепа от Германия

Доброто в кампанията за закупуване на медицински робот за рехабилитация в България заразява все повече сърца. Този път към инициативата се присъединяват милите ни сънародници от Карлсруе, Германия.

С голям концерт на 3-и март 2019 г. Българското академично дружество "Кирил и Методий" в германския град и нейните приятели ще дадат своята лепта, подкрепяйки инициативата на виенската лекарка д-р Анелия Хохвартер. В концерта, посветен на Освобождението на България, ще се включат над 10 танцови състави и хорове, ще има самостоятелни участия, изпълнения от децата от български училища в Германия. През 2018 г. концертът в Карлсруе бе посетен от 450 души, сега организаторите са наели зала с 550 места и се надяват на пълна зала!

"Решение да подкрепим каузата за медицинския робот беше лесно и единодушно взето. Повечето други кампании засягат един човек, а Локоматът ще помага на много хора едновременно", споделят от  Управителния съвет на Българското академично дружество "Кирил и Методий"в Карлсруе.

В последните години дружество "Кирил и Методий" (Карлсруе) винаги подкрепя някоя благотворителна кауза.
През  миналата година дружеството събираше дарения за две каузи:
Първата е "Ако си дал" – в която през декември 2017 г. се правиха и изпращаха пакети с продукти от първа необходимост за семейства в голяма нужда.
Втората, е за Дома за деца лишени от родителска грижа "Българка" в Стара Загора. Дарението беше насочено за закупуване на обувки, почистващи и миещи препарати, посочват още организаторите.
"Намираме кампанията за смислена и многообхватна, тъй като с набавянето на един Локомат ще могат много хора да се възползват от адекватна рехабилитация. От друга страна като се намалят молбите за рехабилитационно лечение в чужбина ще остане бюджет, които ще може да се ползва за други лечения в чужбина или по друг начин, убедени са от Управителния съвет на Българското академично дружество "Кирил и Методий"в Карлсруе.