int(107872) array(3) { ["storyid"]=> string(6) "107872" ["title"]=> string(128) "21-града-се-състезават-за-приза-Романтична-столица-на-България-за-2019-г./" ["rubrname"]=> string(27) "Свободно-време" } array(3) { ["storyid"]=> string(6) "107872" ["title"]=> string(128) "21-града-се-състезават-за-приза-Романтична-столица-на-България-за-2019-г./" ["rubrname"]=> string(27) "Свободно-време" } 21 града се състезават за приза "Романтична столица на България" за 2019 г. | Kozmetikata.com
 

Свободно време

21 града се състезават за приза "Романтична столица на България" за 2019 г.

  • 30.01.2019
  • Автор: Светлана Илкова
Свободно време, 21 града се състезават за приза

Започна една от най-романтичните кампании у нас. От 29 януари до 10 февруари 2019 г. всички могат да се включат в писането на най-дългото любовно писмо в България, като оставят своите лични послания към любимите си хора върху специални хартиени свитъци в книжарници "Хеликон" в цялата страната.

На 13 февруари, в навечерието на Св. Валентин, на изискано събитие в книжарница "Хеликон – Витоша" в София, всички свитъци ще бъдат обединени в едно огромно романтично писмо и ще бъде обявена неговата обща дължина. А градът, в който е изписано най-дългото писмо, ще получи приза "Романтична столица на България" за 2019 г.

Кампанията се провежда за четвърти път, като в предходните три издания се включваха стотици хора, които изпъстряха свитъците с рисунки, романтични цитати, стихове и признания в любов.

Избрахме 10 вдъхновяващи цитата за любовта от книгата "В градините на любовта". Луксозното подаръчно издание "В градините на любовта" е първата от колекцията от четири книги на ИК "Кръгозор", които дават нов, свеж поглед към думите и мъдростта на Халил Джубран. Поет, художник, философ, той е един от най-необикновените мъдреци на 20. век.


Сърцата, събрани от силата на тъгата,
не ще бъдат разделени от славата на щастие.
Любов, пречистена от сълзи,
ще остане вечно чиста и красива.

***
Остави усмивката своя да се рее в простора – тя ще стигне до мен и
ще ме обогати!
Прати уханието си по вятъра – то ще ме подкрепи!
О, колко велика е Любовта! И колко малък съм аз!

***
Влюбените не толкова се прегръщат,
колкото прегръщат онова,
което е помежду им.

***
Любовта е корона,
но също тъй и кръст.
Растеж е тя,
но също тъй резитба.
Въздига се до върхарите ви и милва
най-нежните клонки,
трепкащи под слънчевите лъчи,
но също тъй прониква надолу
до корените ви
и ги разтърсва вдън земята.

***
Любовта има много лица, много начини да играе на криеница с нас. Тези, които наричаме семейство, приятели, странници и врагове – всички те са пръстите на една любяща ръка.

***
Обичайте се,
но не правете от любовта окови.
Нека тя бъде развълнувано море
от бряг до бряг на вашите души.

***
Любовта е нощ, глава склонила
над миропомазания поклонник,
небе, превърнато в поляна,
със всичките звезди – светулки засияли.

***
Любовта е повече от емоция. Тя е свещена сила, която разрушава представите ни за това кои сме. Тази сила ни води по пътя, по който ще вървим през този живот. И отвъд него.

***
Любовта е единствената свобода в света,
защото така въздига духа,
че законите на хората и
природните феномени
не могат да променят нейния ход.

***
Разумът и страстта са рулят и платната на душата ви странница. Ако се скъсат платната или се счупи рулят, ще сте способни само или да се люшкате и носите без посока, или да застинете безподвижно в открито море.

Финалът на кампанията бе на 13 февруари 2019 г. вечерта в софийската книжарница "Хеликон-Витоша" заедно с премиерата на книгата. В края на събитието стана ясно, че в книжарница "Хеликон" Търговище са изписани най-много метри – 53. Тя гордо отнесе в своя град приза "Романтична столица на България" за 2019 г.