СПА и Релакс

Боуен масаж

  • 28.04.2016
  • Автор: Светлана Илкова
СПА и Релакс, Боуен масаж

Боуен масажът е терапия, която се препоръчва за всички възрасти, както и за всякакви проблеми. Най-често от нея се възползват спортисти, бременни жени и хора със специфични нужди.

Тази техниката е създадена в Австралия и сама по себе си е уникална без взаимстване от други масажи и методики. Тя е нежна, неинвазивна, балансира тялото и духа. 

Целта на този вид макаж е да активира самовъзстановителните механизми на тялото. Тя подобрява хомеостазата, като въздейства, както върху физическото, така и върху психическото здраве.

Изваршва се с нежни движения с палци и пръсти върху мускули и съединителната тъкан по цялото тяло. Идеята е да се постигне пълно отпускане на тялото и да се рефрешне клетъчната памет и възможността на ялото да се самолекува.

Най-добре от тази терапия се повлияват: мускулно-скелетни и ставни проблеми; безплодие, главоболие и мигренни състояния, астма и бронхиални симптоми, сенна хрема, алергии, проблеми с бъбреците, колики, стомашно-чревни разстройства; стрес, депресия, остра или хронична умора; неврологични проблеми, като инсулт, паркинсон и др.

Kozmetikata.com