СПА и Релакс

Сайонджи - масажът, от който се нуждаете

  • 04.06.2008
  • Автор: Rali
СПА и Релакс, Сайонджи - масажът, от който се нуждаете

Сайонджи масажът е известен още като юмейхо терапия - метод за увеличаване жизнените сили на организма чрез завръщане към природата.
    
Това е терапия, която е свързана с наместване на ставите на цялото тяло, отпускане на мускулите, съединителните тъкани и превенция на болести, свързани с таза като центърна тежестта.
    
При някои хора хълбочните стави са разместени още при самото раждане. Минавайки през родовия канал се получават изкривявания, които водят до притискане на нервите, а от там до смущения в здравословното състояние на целия организъм.
    
Ако има тазово изменение, това може да се установи по следния начин. Легнете по корем и наблюдавайте. Ако дясната страна на тазобедрената линия е по-висока от лявата или обратно  имате изменения. Възможни са  три варианта:

1. Разместване на десния хълбок. Възможни са проблеми с черния дроб, стомаха, отслабване, човек е податлив на гинекологични заболявания.

2.
Ако е разместен левият хълбок - затлъстяване, запек, склонност към простуда, увреждания на сърцето и белия дроб.

3. В случай на двустранни изменения - комбинирани заболявания.

   
Сайонджи не само облекчава моментната болка, а и рефлектира върху цялостното състояние на организма. Обикновено за да има ефект се препоръчват поне 10 процедури. Сайонджи или юмейхо премахва вътрешното напрежение и помага за самовъзстановяване на организма.


От Ралица Крумова