СПА и Релакс

Домашна кална СПА терапия

  • 18.08.2014
  • Автор: Светлана Илкова
СПА и Релакс, Домашна кална СПА терапия

Тази терапия пречиства от токсините и стимулира кръвообращението. Лесно може да се направи у дома.

Терапията е ефективна, както с кал от мъртво море, така и с обикновена хума. И калта и хумата имат почистващо и стягащо действие. Приложена върху кожата хумата действа изсушаващо, за това е добре да обогатим калта с натурални масла, като най-подходящи са зехтин, бадемово и кайсиево масло и др.

Смесете в дълбока купа хумата и маслата. Сварете чай от лайка и/или маточина, прецедете го и добавете течността към хумата. Разбъркайте до получаване на смес с консистенция на много гъста боза. Нанесете калта по цялото си тяло и оставете да изсъхне.

Измийте тялото си с хладка вода и нанесете боди лосион, който допълнително да хидратира и подхрани кожата.

Продукти, с които можете да замените тази терапия

Кал от водорасли DREN от GUAM
Калта от водорасли DREN е специално създадена като ефективно лечение за
намаляване на задържане на вода, портокаловия ефект и набръчкване на кожата или иначе казано добре известния на всички целулит. Мощната комбинация от ГУАМ водорасли, зелен чай, морска сол и глина изтегля токсините и излишните течности. Възстановяващ и балансиращ ефект върху тъканите,като прави кожата по-тънка, по-гладка и стегната.

Маска за тяло с кал от Мъртво море от Casyopea
Концентрацията на минерали в Мъртво море е 10 пъти по висока от тази на всеки друг солен воден басейн в света. Тази наситеност на минерали спомага за забавянето на процесите на стареене и възобновяването на кожата. Минералите в Мъртво море са идентични с тези, които поддържат здравия и сияен вид на кожата За регулирането на омазняването, почистването на порите, естествената ексфолиация и доброто кръвоснабдяване на кожата ви ще се погрижи уникалната комбинация от 21 минерала, 12 от които не се срещат в друго море по света. Козметиката, в чиито състав участват минерали от Мъртво море е подходяща и за най-чувствителната кожа. Тези продукти забавят процесите на стареенето, имат антицелулитно и стягащо действие. Съставките им са мощен атниоксидант, което ги прави изключително ефикасни при акне и различни видове кожни проблеми.

Мулти–активна лечебна кал с антицелулитен ефект от COLLISTAR
Маската съдържа минерален планктон, морско водорасло и уханни масла. Иновативната и изключителна формула, основана на терапия с лечебна кал, гарантира цялостна стратегия в борбата с целулита, като изпълнява четири взаимно допълващи се цели: заглаждане, отслабване, втечняване на целулита и цялостно тонизиране на кожата на тялото.

Kozmetikata.com