СПА и Релакс

СПА терапия при предменструален дискомфорт

  • 03.02.2012
  • Автор: Kozmetikata.com
СПА и Релакс, СПА терапия при предменструален дискомфорт

СПА и Релакс, СПА терапия при предменструален дискомфорт

СПА и Релакс, СПА терапия при предменструален дискомфорт

СПА и Релакс, СПА терапия при предменструален дискомфорт

СПА и Релакс, СПА терапия при предменструален дискомфорт

СПА и Релакс, СПА терапия при предменструален дискомфорт

СПА и Релакс, СПА терапия при предменструален дискомфорт

СПА и Релакс, СПА терапия при предменструален дискомфорт

СПА и Релакс, СПА терапия при предменструален дискомфорт

Повечето жени изживяваме месечния си цикъл в най-добрия случай като неудобно затруднение, в най-лошия - той е повтарящ се кошмар, изпълнен с физическа болка и емоционално вълнение, което твърде лесно създава проблеми в отношенията с околните.

Има доказани 150 симптома на ПМС, които в комплект или по отделно се проявяват във всяка от нас. Базирайки се на основните правила от източната, немската и българската народната медицина, Бойка Каламова от студио "Пагане" е изготвила лечебна СПА терапия, подпомагаща облекчаването на предменструалния дискомфорт. Нарича я "Успокояваща топлина" и ефектът е именно такъв.

Какво представлява тази терапия?
- Целта е да се постигне спокойствие на нервната система, раздвижване на тялото, като се обърне особено внимание на масажиране на вътрешните коремни органи, за да се избегнат застойни процеси, повдигане на имунната защита на организма, вкарване на топлина чрез билкова баня, затоплено масло, затоплена торбичка с маточина и нагряване с мокса.

В какви случай е подходяща да се прави?
- Тя се препоръчва при нервност, главоболие, сърцебиене, депресивни състояния, чувство за подутост, неистов глад за сладко преди цикъла. Добре е да се прави няколко пъти в месеца, не само по време на цикъл.

Колко е продължителността?
- В студиото терапията се изпълнява за 90 минути. За да се допълни холистичното въздействие, накрая се поднася билков чай от бял равнец и мащерка. Такъв чай се препоръчва да се приема всеки ден в къщи при проява, и не само на симптомите.

Вижте как протича цялата лечебна СПА терапия

Прави се топла вана на стъпалата в извлек от маточина. Банята с маточина действа успокояващо и отпускащо. Продължава 5 минути, като температурата на водата е около 40 градуса. През това време на дамата се препоръчва дълбоко и ритмично вдишване и издишване, за да се успокои нервната й система.

Следва масаж, който се изпълнява с маслен извлек на бял равнец, жълт кантарион и маточина в смес от масло от гроздови семки и бадемово олио. Маслото от гроздови семки е изключително леко, познато като най-силния натурален антиоксидант. Освен тонизиращото и регенериращото си действие, то спомага за запазване на влагата в кожата. Бадемовото олио е класическо натурално олио, богато по състав, понасящо се добре от всички типове кожа. Поддържа естествения киселинен баланс на кожата, стимулира обновяването на епидермиса и е особено подходящо при загуба на еластичност на проблемни зони като бедра, корем и ханш. То способства лесно да проникнат в кожата активните съставки, извлечени от билките. Бял равнец – има успокояващо матката и яйчниците действие, предпазва от отоци. Жълт кантарион – успокоява нервите, осигурява здрав сън и бодрост през деня и облекчава депресивните състояния. Регулира хормоните, успокоява болките при менструация. Маточина – намалява главоболието, сърцебиенето и нервността.
Масленият извлек се поддържа постоянно топъл. Комбинацията на маслата и билките е така замислена, че да помогне за релаксиране на нервната система и да подейства антистресово, да подхрани и регенерира кожата, да помогне за укрепването на имунната система.

Масажира се цялото тяло, като се започва от задна част на краката и се стигне по гърба до раменете, след което се прави масаж на тялото отпред и ръцете. При обръщане на клиентката по гръб под главата й се поставя затоплена билкова торбичка от мащерка. Така активирана, мащерката действа аромотерапевтично като премахва физическото изтощение и подсилва имунитета. Обръща се внимание на отоци, крампи по мускулите, обработват се внимателно и сухожилията. Работи се с по-голямо количество масло, за да се гарантира проникването му в тялото.

За да се подпомогне действието на вътрешните коремни органи, върху корема се изпълняват т.н. печати. Торбичка от лен, пълна с активирана предварително с вряла вода маточина, се затопля в масажното олио и в концентрични кръгове около пъпа се потупва като че ли се поставят печати. Прави се по посока на часовниковата стрелка около 5 минути. Чрез топлината, маслото, маточината и потупването се активира храносмилателната енергия, която да повлияе на метаболизма.

Терапията завършва с по 3 минути нагряване с мокса на линията, тръгваща от точката на меридяната на бъбрека върху стъпалото (виж снимката), минаваща покрай вътрешния малеум и завършваща до точка, намираща се на 4 пръста над глезена. Там минават трите меридиана, които отговарят за всички гинекологични проблеми.

Накрая се поднася билков чай от бял равнец и мащерка – мащерката премахва чувството за подутост и облекчава спазмите, а белият равнец облекчава менструалните болки и предпазва от отоци.Студио "Пагане"
гр. София, ул. "Криволак" 8
www.pagane.bg
тел. 0889552667


Kozmetikata.com