СПА и Релакс

Цветовете в помощ на тялото и душата

  • 30.01.2012
  • Автор: Светлана Илкова
СПА и Релакс, Цветовете в помощ на тялото и душата

СПА и Релакс, Цветовете в помощ на тялото и душата

СПА и Релакс, Цветовете в помощ на тялото и душата

Хромотерапията – това е природно лечение с цветове и светлина. Тя е средство за възстановяване на психичното и емоционалното равновесие. Цветовете оказват силно въздействие върху човешкото настроение, душевно и умствено равновесие.

Цветът постоянно въздейства на човешкия организъм. За нас е напълно естествено това, че настроението се подобрява при слънчевата светлина, през деня, че сърцето се изпълва с надежда и увереност при видан а пъстра дъга.

А съзерцанието на ясното синьо небе, лазурното свежо море, изумрудените пролетна зеленина или непорочното бяло на зимна гора даряват спокойствие, изпълват с нови сили и енергия. Вълшебната сила на цветовете и светлината са способни да лекуват, да създават уют в дома и да придават сили.

Всеки цвят има свое изпълчване, което носи определена информация. Въздействието на определена краска посредством предаването на информация по нервните окончания на сетивата е лечебно. Благодарение на правилно подбрани цветове се нормализира дейността на вътрешните органи, а целия организъм се изпълва с енергия.

Това може да се обясни с енергийните вълни на цветовете, защото всяка материя се състои от тях и всяка частица реагира на цветовете и светлините.

Тоест потокът на електромагтно излъчване, светлината, която прониква в тъканите носи на организма необходимата му енергия. По този начин, може да се оказва разностранно влияние върху него и на емоционалното състояние на човек. 
Хромотерапията влияе благотворно на функциите на кожата, хормоналната система и вътрешните органи.

Ефектът от процедурите е плавен и постепен, зависи от редовното провеждане на процедури. Хромотерапията няма противопоказания, което я прави универсална технология, както в козметологията, така и в СПА индустрията.

Най-ефективно от всичко, лечението с цветове и светлина е в съчетание с водни процедури. Лечебните свойства на хромотерапията се прилагат в създаването на банни помещения, сауни, душ кабини и пара, капсули за красота.

При такава комбинация всичко е всестранно осветено, многократно концентрирано и фокусирано с природни лещи.
Днес е възможно да се създаде хромотерапевтичен ефект с помощта на специално допълнително оборудване за банята. Благодарение на това съчетанието на двата метода ефектът на релаксация и изцеление се увеличава двойно.

Kozmetikata.com