СПА и Релакс

Масло от кимион в натуротапията

  • 13.12.2011
  • Автор: Светлана Илкова
СПА и Релакс, Масло от кимион в натуротапията

Натуропатията е наука, която е тясно свързана с медицината.

Принципът на натуропатията се състои в поддържането на самолечението на организма и регулирането на механизмите на метаболизма. В тази среда черния кимион и маслото от кимион играе важна роля.

Веществата, съдържащи се в тях  осигуряват и поддържат съответните процеси за обмяна на веществата и по този начин помагат на организма да работи хармонично. Черният кимион добре се вписва в тази концепция, тъй като натуралната медицина се основава на продукти от природата и ги използва за самолечение.

В качеството на лекарствено растение черния кимион е вложен в различни видове лечения с натуропатията. Препоръчва се доза от масло от черен кимион – 1 ч.л. всеки ден на гладно. За деца половин чаена лъжичка.

Традиционната област за приложение на черния кимион в натуропатията е преди всичко укрепването на имунитета. В последните години се провежда лечение с черен кимион против астма, възпаление на черния дроб, инфекции и даже рак.

За натуропатията е много ценно наличието на полиненаситени мастни киселини, витамини и минерали. Етеричните масла ускоряват процеса на лечение.

Но основната цел на натуропатията е не лечението, а предотвратяването на заболявания и черния кимион ефективно се справя с тази задача.

Kozmetikata.com