СПА и Релакс

Новите СПА тенденции

  • 15.11.2011
  • Автор: Светлана Илкова
СПА и Релакс, Новите СПА тенденции

СПА и Релакс, Новите СПА тенденции

СПА и Релакс, Новите СПА тенденции

СПА и Релакс, Новите СПА тенденции

СПА и Релакс, Новите СПА тенденции

СПА и Релакс, Новите СПА тенденции

СПА пътешествия
Голяма част от клиентите на СПА-процедури, които пътешестват по света  и това предизвика ново явление, което се утвърди за постоянно на пазара на СПА - TravelSpas.
Става въпрос за СПА на летищата и на железопътните гари. Форматът и нивото на такива места е различно - от обособени зони за масаж в залите за изчакване до големи "луксозни" СПА на терминалите на международните летища.

Уникалност на настаняването в СПА обектите
Творческата фантазия на архитектите и дизайнерите ги подтикват да проектират СПА на най-неочаквани и необичайни за този вид услуга места.

От една страна, се получава взаимно проникване и смесване на култури. Някои лидери в интериорния дизайн използваха вече болници и затвори за изкуството си, сега наред са СПА-салоните.

Превантивно СПА
Пристъпваме към възраждането на израза "профилактика заболяванията". Неговият нов прочит е свързан със СПА културата.

Много специализирани салони предлагат своите услуги, като ориентират потребителите към предпазване от заболявания, на пръв поглед свързани с натоварване, стрес, агресивна околна среда. На мода излиза поддържането на здравето.

Опростяване на менюто
Излизат от мода сложните названия на процедурите и екзотичните ритуали. Потребителят по целия свят се стреми към резултатността на СПА процедурите, във връзка с което иска да получава достъпна информация за предстоящата услуга.

Списъкът трябва да дава пълна, структурирана информация за метода на въздействие и неговите резултати. Ваните на Клеопатра и обвиванията на Афродита са дали своето, сега са актуални сухите и строги думи – ефективност и безопасност.

СПА в социалните мрежи
Повече от половината клиенти на възраст между 24 и 48 % на възраст до 34 години избират СПА като форма на почивка и оздравяване под влиянието на социалните мрежи.
Новите информационни технологии стават решаващ фактор за привличане на млади посетители, но в същото време е разпространен и обратния процес – някои СПА-хотели, напротив правят своята СПА- територия закрита за интернет, мобилна връзка и даже телевизия, като смятат, че отдиха трябва да бъде пълноценен.

Мини СПА услуги
Кризата застави посетителите да се отнасят към парите с повече уважение, затова и СПА салоните са готови да предложат мини услуги, тоест съкратена "дегустация"
, за да може клиентът да разбере, иска ли му се да опита съответната процедура или не е готов да плати за нея.

Kozmetikata.com