СПА и Релакс

Релаксацията - удоволствие и хармония

  • 27.09.2011
  • Автор: Светлана Илкова
СПА и Релакс, Релаксацията - удоволствие и хармония

СПА и Релакс, Релаксацията - удоволствие и хармония

СПА и Релакс, Релаксацията - удоволствие и хармония

СПА и Релакс, Релаксацията - удоволствие и хармония

Всекидневно ходим на работа, занимаваме се с различни задачи и решаваме неотложни въпроси. Затова е естествено в края на деня да се нуждаем от релакс и спокойствие, за да може организма ни да се успокои преди сън.

За съжаление, не на всеки се отдава пълноценно да се отпусне и да се избави от натрупаната през деня умора и да се освободи от отрицателните емоции.

Учените са доказали, липсата на физическа активност, гарантира пълна релаксация. За това, за да се отпуснете и да позволите на организма да отдъхне е необходимо да се създадат подходящите условия. Емоциите ви трябва да утихнат, тялото да се отпусне, а усещанията да се изострят. Нещо повече, необходимо е да приведете в ред мислите, от които зависи вътрешното ви състояние.

Един от най-разпространените начини за релаксация е музиката. Както е известно, звуците благоприятно влияят на човешкия организъм, те са способни да преборят някои неразположения и да излекуват някои болести. Именно затова хубавата музика със сигурност ще ви помогне да се отпуснете и да възстановите силите си. Специалистите препоръчват  да слушате класически композиции.

Приглушете светлината, за да настъпи полумрак. Желателно е да полежите в такава атмосфера около 30 минути, за да получи организма пълната си доза релакс.

Важен елемент на отдиха са и ароматите. За да настроите организма си на правилната вълна, може да използвате аромамасла. Специални свещи, аромати и съчетания ще помогнат да се отпуснете и да релаксирате.
Масажът или горещата вана са още два наистина приятни начина да възстановите енергията си след дългия и натоварен ден. 

Освен тези разпространени методи всеки си има своите тайни, които му  помагат да се сбогува с умората и напрежението от околния свят.

Kozmetikata.com