СПА и Релакс

Козметиците са готови да реабилитират бирата

Биротерапия за душата и тялото

  • 19.07.2011
  • Автор: Светлана Илкова
СПА и Релакс, Биротерапия за душата и тялото

СПА и Релакс, Биротерапия за душата и тялото

СПА и Релакс, Биротерапия за душата и тялото

Какво знаем за лечебните свойства на бирата? Едни казват, че тя е рeкордьор по съдържание на витамини от група В и мая.

Други споменават, че пивото помага при стомашни инфекции.

Трети посочват, че бирата е в списъка на най-ефективните антидепресанти за сваляне на умората. И съвсем малко акцентират на факта, че пивото може да се използва за спа процедури у дома.

Конкретно, бирените вани подмладяват кожата, правят я еластична и помагат при лечението на акне.

На какво е способна биротерапията
Това, че бирата е лекарство за душата знаят повечето хора.
Любителите на това чудесно питие са достатъчно много, въпреки че малко от тях знаят, че някои професионалисти успешно го прилагат за лечение на някои заболявания.

Биротерапия с успех се прилага за извеждането на организма на канцерогенни вещества, а също и  соли от бъбреците и пикочните пътища. Съответно понижава риска от ракови заболявания и предотвратява отлагането им в последствие.

Биротерапията е противопоказва за хора със заболявания на стомаха, коронарна болест на сърцето, стенокардия, хипертония, подагра, епилепсия, депресия и остри гнойни възпаления. Методът също така не се прилага при цироза, заболявания на жлъчката, камъни в бъбреците и жлъчния мехур. Преди назначаването на подобно лечение трябва задължително да бъдат направени тестове за изброените по-горе проблеми.

За лечение се прилага само "живо" пиво без консерванти. Дозата се назначава в зависимост от пациента. За човек с тегло 70 кг. тя е между 230-250 милилитра на ден. Консумацията на бира е необходимо да се прилага три пъти дневно час и половина след хранене на порции по 75-80 милилитра.

Курсът на лечение трябва да продължи не повече от две седмици. В "живата" бира се съдържат аминокиселини и мая, които подпомагат нормализирането на обменните процеси в организма и облекчават стомаха, елемента цинк, който нормализира работата на мъжката полова система, както и много витамини. Например, в един литър пиво се съдържа 35% от дневната норма витамини в група В.

Много полезни са бирените вани. За приготвянето на вана в 200 л. вода се добавят четири литра светла "жива"бира. Ваната се приема ежедневно в продължение на десет дена. Продължителността на процедурата е 15-20 мин. Бирените вани подмладяват кожата, правят я еластична, помагат да се премахнат пъпките и други кожни раздразнения. Ваната действа успокоително, премахва умората, подпомага регулирането на кръвното налягане и потоотделянето и намаляването на теглото.

Kozmetikata.com