СПА и Релакс

Фън Шуй за семейството

  • 03.05.2011
  • Автор: Светлана Илкова
СПА и Релакс, Фън Шуй за семейството

СПА и Релакс, Фън Шуй за семейството

СПА и Релакс, Фън Шуй за семейството

СПА и Релакс, Фън Шуй за семейството

Фън Шуй е древна китайска наука, която се занимава с хармонизиране на отношенията между човека и природата. С помощта на фън шуй можем да наредим всички важни аспекти в живота си. Съгласно учението всичко, което ни обкръжава, пряко влияе на нашия жизнен път. Това особено много важи за дома, в който живеем. Домашната обстановка е способна, както да вдъхновява за щастливи и безгрижни мисли, така и да угнетява и подтиска.

Хората, които практикуват фън шуй потвърждават, че домът се явява продължение на живеещия в него човек. Задачата на всеки, който иска да промени живота си към по-добро е да започне да създава хармония в домашната обстановка, която подпомага развитието на кариерата, любовта, творчеството и оставалите сфери на живота.

Сега обаче ще разкажем как фън шуй помага при хармонизирането на отношенията в семейството.
Китайската наука гласи всичко ненужно, старо, счупено е необходимо или да се изхвърли
, или да се поправи, или да се раздаде или да се продаде.

Всичко стари и счупени вещи само усложняват отношенията в семейството. Защото не пропускат в дома необходимата жизнена енергия и така объркват реализацията на вашите планове.

След като направите прочистване на дома вземете компаса и определете, къде в дома ви се намира изток. Именно източния сектор на дома отговаря за семейните отношения. Той най-добре се активизира в източната част на гостната.

Спазването на фън шуй принципите в семейната зона способства изглаждането на взаимоотношенията между родители и деца, баби, дядовци и внуци. Тези двойки, които мечтаят за попълване на семейството, е необходимо да отделят на този сектор особено внимание, като го поддържат чист и подреден.

За подобряване на състоянието на семейния сектор, вие можете да винаги можете да имате пари за най-важните потребности – за храна, за месечните разходи, обувки и облекло.

Немаловажен факт: зоната на семейството подхранва съседната зона, която отговаря за богатството. Ако искате да придобиете финансова стабилност тогава веднага трябва да активизирате семейния сектор.
И така посоката на семейното благополучие е изто
к, а основният елемент – дърво, цвета съответно е зелен или неговите оттенъци.

Поставете в източния сектор "семейно" дърво (научното му название е мирта)
Може вместо вечнозелена мирта да поставите и обикновена. Това е вечнозелен храст и цъфти изключително красиво. И не забравяйте, че състоянието на растението директно оказва влияние на отношенията в семейството. Така, че ако искате да поставите храста в семейния сектор е необходимо да се грижите за него, за да не е вяло и да не увехне.

Поставете или окачете семейни снимки
За фотографиите изберете зелени цветове или да са изработени от дърво. Радостни семейни фотографии много благотворно влияят на домашната атмосфера. Не забравяйте, че на фотографиите трябва да присъства само живи членове на семейството, тези, които са си отишли от този свят най-добре подредете в отделен албум.

Украсете сектора с тъкани и дървени статуетки
А ако тъканта и статуетките са в зелено – това е идеалния вариант.
Когато хармонизирате семейния сектор помнете, че всичко хубаво има мярка. Не претоварвайте зоната с излишни детайли, следвайте вкуса си и усещането за красота.

А ние ви желаем хармония и щастие в семейния живот

Kozmetikata.com