СПА и Релакс

Обвиването

Нов метод против целулит - обвиването

  • 20.07.2010
  • Автор: Светлана Илкова
СПА и Релакс, Нов метод против целулит - обвиването

СПА и Релакс, Нов метод против целулит - обвиването

СПА и Релакс, Нов метод против целулит - обвиването

СПА и Релакс, Нов метод против целулит - обвиването

СПА и Релакс, Нов метод против целулит - обвиването

Един от ефективните начини за борба с целулита и излишните килограми се явява обвиването. Още след първите процедури може да забележи резултата – обема на талията и бедрата намалява, кожата се опъва, изчезва проявлението на целулита. Резултатът се дължи на това, че по този начин лесно се изкарва водата от тъканите, но ако не се поддържа постигнатото, тя лесно може да се върне там. Това може да се избегне, ако се храните правилно и правите упражнения.

Преди обвиването е необходимо да почистите тялото със скраб. Това не само ще увеличи циркулацията на кръвта в тъканите, но и ще почисти кожата, за да може активните вещества да подействат максимално.

След като се почисти кожата, на нея се поставят специален серум и крем, а на проблемните места специална смес. Изборът й зависи от вида на обвиването, което ще изберете. После, за да се получи сауна ефект на проблемните места се увива специален слой, а после тялото се покрива с термоодеяло. Това позволява да се ускори метаболизма. След приключването на процедурата сместа трябва да се отмие и да се нанесе лосион или крем.

За да се получи максимален ефект е необходимо да се направи курс – до 20 процедури в продължение на 6 седмици.

Обвиването с екстракт от червено грозде

Часове са необходими, за да се изброят всички полезни свойства на гроздето. И изобщо не би трябвало да ви учудва, че толкова широко то се използва в козметичната индустрия. То не само е като съкровищница за полезните на организма витамини и минерали, но и прекрасен антиоксидант, както и козметично средство.

Гроздето е способно не само да подсили имунитет, да прочисти организма от шлаките и да го насити с минерали. То е незаменим помощник и в борбата с такива проблеми, като целулита, наднорменото тегло, разтегнатата кожа, преждевременното стареене. Ако в живота ви присъства едни от тези проблеми с него може да се справите и достатъчно бързо, и приятно. Хората с инфекциозни и възпалителни заболявания не бива да се подлагат на подобно нещо.

Обвиване с екстракт от зелен чай

Зеленият чай също е известен антиоксидант. Той неутрализира активността на свободните радикали, които на свой ред влияят пряко на процеса на стареене на организма, като придобива далеч не най-привлекателен образ. Освен антиоксидантното действие, зеленият чай притежава и редица други полезни свойства. Обвиването с екстракт от него влияе благотворно на общото състояние на кожата – изравнява повърхността й, повишава тонуса й и се бори с пигментацията. Подпомага извеждането на токсините, премахва целулита, излишното тегло, подобрява кръвообращението. Подобно чаено обвиване отлично подхожда на тези, които искат да изживеят топлите дни в пълния им блясък.

Шоколадово обвиване
Шоколадът ... това вече е наистина коварен продукт. Ако се употребява вътрешно, това вълшебство започва да трупа килограми, но ако се прилага външно, те направо започват да се топят пред очите ни. В какво се състои тайната?

Първо, шоколада е отличен антидепресант. Ароматът му позволява да се отпуснем, да забравим за проблемите и да се насладим на атмосферата на блаженството и райската наслада.  Умората и напрежението преминават, на тяхно място идва усещането за пълно спокойствие и безметежност. Това означава, че след тази процедура, при която под влиянието на шоколада в организма се произвежда серотонин, или "хормона на щастието", може смело да се пристъпи към борбата с проблемните зони.

Второ, концентратът от какаово съчетание с водорасли прави истински чудеса. Под тяхното въздействие целулита просто се стапя.

Трето, достатъчно е да си спомните, че какаото е богат източник на витамини, микроелементи, растителни протеини и още, още, още... Именно под въздействието на тези биологично-активни вещества се случва ускоряването на метаболизма, а кожата става гъвкава и опъната.

Водораслово обвиване

Йод, калий, магнезий, силиций, сяра – всички тези необходими ни вещества се съдържат във водораслите. Те повишават имунитета, подпомагат насищането на кожата с витамини и минерали. Най-често водорасловото обвиване се прави в съчетание с морска вода. Това се прави, защото водораслите и морската вода по химичен състав са идентични с плазмата в кръвта ни.
А какво прави това? Активните компоненти, съдържащи се с този състав се усвояват лесно от организма. Благодарение на такова обвиване кожата става здрава, опъната, гладка, усилва се кръвоснабдяването й, защото водораслите, като гъба са способни да попиват излишната вода и токсини от кожата. Обвиването с водорасли е много ефективен метод за борба с портокаловата кожа и излишните сантиметри на талията и бедрата.

Kozmetikata.com