СПА и Релакс

Как да победим стреса и годините с грозде?

  • 23.08.2007
  • Автор: Светлана Илкова
СПА и Релакс, Как да победим стреса и годините с грозде?

СПА и Релакс, Как да победим стреса и годините с грозде?

СПА и Релакс, Как да победим стреса и годините с грозде?

СПА и Релакс, Как да победим стреса и годините с грозде?

СПА и Релакс, Как да победим стреса и годините с грозде?

За есента ви предлагаме екзотична терапия с екстракт от грозде. С тази релаксираща терапия ще постигнете забележителни резултати в борбата срещу стреса и годините, ще забравите напрегнатото ежедневие, ще отпуснете всичките си сетива. На фона на лека музика и специално подбраната за тази терапия синьо – зелена светлина ще се озовете в един свят на наслада, ведрост и покой.

Гроздовата терапия започва с въвеждаща част, проведена на езика на докосването – систематизирана форма на допир, която носи увереност и възстановява жизнеността на тялото. Рехабилитаторът поставя на ръцете си няколко капки есенция от индийско орехче, мандарина, объл лимон и италиански лимон. Прави се лек масаж на главата и на тялото.

Следващата стъпка от терапията е пилигът, с който се почистват мъртвите епителни клетки. Пилингът съдържа екстракт от водорасли, от яйчен жълтък и пчелен мед, който омекотява драскащия ексфолиращ ефект на гранулите. Тази част на терапията придава на кожата необходимата хидратация, подхранване и гладкост. След пилинга се взема душ без да се използва сапун.

Тялото се подсушава и се пристъпва към нанасяне на екстракт от грозде във вид на пудра, смесена с топла вода. Екстрактът е от семената и зърната на червено грозде, специално обработен с мощен антиоксидантен ефект. След нанасянето му тялото се увива за 20 минути в найлон. През това време се прилага една от трите процедури: зонова терапия върху ръцете или краката или психосенситивен масаж на челото. В резултат на увиването с екстракта от грозде се подобрява пропускливостта на дефектните капиляри, повишава се елиминирането на токсините, стимулира се кръвообращението, образуването на колагенови и еластинови нишки.

Терапията завършва с масаж с хидратиращо мляко, което съдържа екстракт от невен, шеа и краставица. Прави се на цялото тяло като особено внимание се обръща на гърба, тъй като той е най – голямата рефлексогенна зона.

След края на терапията, която продължава около час и 50 минути, се препоръчва консумацията на чай или минерална вода, които спомагат за изхвърляне на токсините.