СПА и Релакс

Ритуал за красиво лице преди сън

  • 15.06.2018
  • Автор: Светлана Илкова
СПА и Релакс, Ритуал за красиво лице преди сън

Кожата на лицето има нужда да бъде добре кръвоснабдена, за да бъде мека и млада. Един от начините това да се случи е ритуал, който често се използва от японките, известни с хубавата си кожа.

Всичко което трябва да правите в продължение на няколко седмици за видим резултат, е да пощипвате лицето си, като леко отлепвате кожата, така кожата на лицето ще се снабди с кислород. Повдигайте и натискайте мускулните влъкна, за да ги стимулирате, използвайки палците и показалците едновременно и на двете си ръце.

Започнете със зоната около веждите, като се придвижвате от веждите до линията на косата. Описвайте перпендикулярни линии чрез притискане на кожата, за да създадете малки бръчки, успоредни на физиологичните. Продължете с пощипвания от носа към брадичката. А след това от бузите към ъглите на устните. Правете по 10 повторения.

Кожата леко ще се зачерви, което е признак, че е терапията действа. Като резултат ще се ускори изхвърлянето на токсини и излишните течности от лицето през ноща, бръчките и торбичките под очите ще намалеят и тена ще се подобри.

Когато привършите с този ритуал нанесете върху лицето си арганово, бадемово или масло от макадамия.

Kozmetikata.com