Новини

Фондацията за жени на AVON набира стипендианти за участие в глобална учебна програма за борба срещу рака на гърдата 2015

  • 10.08.2015
  • Автор: Светлана Илкова
Новини, Фондацията за жени на AVON набира стипендианти  за участие в глобална учебна програма  за борба срещу рака на гърдата 2015

Фондацията за жени на AVON стартира за трети пореден път своята глобална клинична програма за борба срещу рака на гърдата, която изпраща специалисти от различни държави на обучение в САЩ. Кандидати от всички страни (без САЩ) ще се борят за общо 20 места и ще получат уникалната възможност да се обучават в престижни медицински заведения. Целта на програмата е развитието и придобиването на важни умения, които специалистите да приложат в своята държава, като така подобрят лечението на рака на гърдата.

Интензивната четириседмична програма обхваща обучения по хирургия, патология, радиология, медицинска онкология и клинични проучвания. Кандидатите ще бъдат подробно проучени от борда на Фондацията за жени на AVON, като най-добрите от тях ще бъдат препоръчани от други експерти в сферата на борбата с рака на гърдата. Финалистите ще получат стипендия, която покрива разходите им за престой и самолетни билети, вкл. лични разходи.

През 2014 г. в рамките на второто издание на програмата България беше представена от д-р Недялка Великова, специалист по лъчетерапия към Специализираната болница за активно лечение по онкология в София. Тя стана първият представител на страната ни сред общо 23 участника в рамките на стипендиантската програма за борба с рака на гърдата на Фондацията за жени на AVON, като се пребори с конкуренция от специалисти от цял свят.

"Програмата на AVON е страхотна възможност да се запознаеш отблизо с постиженията в областта на онкологията в едни от най-реномираните центрове в Щатите. Престоят ми в Presbyterian Hospital New York промени цялостния ми поглед върху заболяването. Хората, с които работихме, ми показаха, че борбата срещу рака на гърдата тепърва предстои, че има толкова много възможности, открития и изследвания, които с много упоритост, желание и труд можем да въведем и в България", коментира д-р Великова.

За да кандидатстват за стипендията, медицинските специалисти, които живеят извън Съединените Щати, следва да изпратят кандидатурите си за участие в Клиничната обучителна програма на AVON за борба срещу рака на гърдата до 9 септември, 2015 г. Повече информация за условията за участие е налична на официалния сайт на фондацията:
http://www.avonfoundation.org/causes/breast-cancer-crusade/funding/global-scholars-program-guidelines/

Kozmetikata.com