Новини

Седмица на здравето в столичен мол

  • 14.04.2015
  • Автор: Светлана Илкова
Новини, Седмица на здравето в столичен мол

Между 20 и 24 април в Мега Мол София ще се проведе Седмица на здравето, в която посетителите ще могат да научат за различни видове заболявания, да измерят показателите си за кръвно налягане и кръвна захар, както и да разберат как да водят по-здравословен начин на живот. Инициативата се осъществява съвместно с Асоциацията на студентите по медицина – Софийски университет.

Програмата ще бъде различна всеки ден, като всички дейности ще бъдат безплатни:

20.04, понеделник – Артериална хипертония
Може да се възползвате от безплатно измерване на кръвното налягане, както и да получате полезни съвети за своето здраве. Редовното измерване на артериалното кръвно налягане е от голямо значение за превенцията и ранната диагностика на редица заболявания. Още повече България е сред първите места по честота на сърдечносъдови болести в Европейския съюз.

21.04, вторник – Диабет

Всеки желаещ ще има възможност да се възползва от безплатно измерване на нивото на кръвната захар. Диабетът е едно от най-честите заболявания на XXI век. 

22.04, сряда – Здравословно хранене
Участниците ще получат полезни съвети за здравословно хранене, вдъхновени от максимата "Ти си това, с което се храниш".

23.04, четвъртък – Фолиева киселина
Ще може да научите повече за ползите от приема на фолиева киселина (витамин B9), за благоприятното й въздействие върху нашето здраве и това на децата ни. Особено внимание ще се обърне на препоръките към бъдещите майки.

24.04, петък – "Болница за мечета"
За децата болничната среда е едно непознато място и като всяко друго неизвестно тя предизвиква у тях страх и чувство на дискомфорт. Проектът "Болница за мечета" цели да помогне в такива ситуации, запознавайки децата с болничната обстановка или педиатърския кабинет, в  приятна атмосфера.