Новини

Тайланд залага на латексен грим

  • 15.10.2014
  • Автор: Светлана Илкова
Новини, Тайланд залага на латексен грим

Банкок става световен монополист в сегмента на козметичния латекс.

Тайландската изследователска компания Thailand Center of Excellence for Life Sciences (TCELS) подписа договор за сътрудничество с няколко местни университи да започнат работа върху развитието на серия козметични продукти, които са на базата на екстракт от калчуков латекс.

Тази съставка може да се използва в състава на гелове, кремове и серуми за избелване на кожата и продукти за грижа за косата. Първите продукти на компанията се очаква да се появат до средата на 2015.

Ефективни мерки за овладяване на специфични козметични проблеми ще бъдат определени в съответствие с изискванията на международните стандарти в тази област: TCELS ще играе в процеса като източник на финансиране за научни изследвания и съветник на избора на стратегии за развитието на бъдещите продукти и услуги.

Инициативата е в отговор на нарастващото търсене на пазара за продукти, които са на базата на естествени съставки. Тайланд е световен лидер в производството на латекс, именно за това се интересува от разширяване на гамата на произвежданите продукти, направени от този материал.

Kozmetikata.com