Новини

Да живее една от 8

  • 02.07.2014
  • Автор: Светлана Илкова
Новини, Да живее една от 8

В Южния парк се състоя събитието "Да кажем "ДА!" на Една от 8", което се организира от Нана Гладуиш и нейната Фондация "Една от 8". Събитието активно подкрепиха доброволци и жени с рак на гърдата от Фондация "Св. Иван Рилски" и лично нейният учредител д-р Елиза Георгиева. Подкрепящите събитието изпробваха специални розови перуки, с което изразиха своята съпричастност с проблемите на жените с рак на гърдата.

"С това събитие искаме да покажем как работим и какво правим. Заставаме с лицата си, с опита си и най-вече искаме да кажем на жените да не се срамуват – да говорят открито и да заявят, че имат проблем, защото само така можеш да намериш хора, които да ти помогнат.", отбеляза Нана Гладуиш. Двете с д-р Елиза Георгиева споделят мнението, че в България хората с рак страдат много от това, че не се прави качествена и навременна образна диагностика.

На поляната в Южния парк беше издигната и специална информационна шатра, където хората можеха да споделят опит с жени и доброволци, които имат идентични проблеми. Групата за психологическа помощ към Фондация "Св. Иван Рилски" също участваха като доброволци в събитието. В програмата за деня бяха включени много активности за деца – арт терапии, квилинг, футбол и забавни игри. За родителите се грижеха лицензирани инструктори по зумба, пилатес и йога. В края на деня Нана благодари на всички, които подкрепиха събитието с дарения, доброволен труд или само с присъствието си.