Новини

Водещи тенденции в грима и прическите за лято 2014 според топ коафьора Вили Боршукова

  • 16.05.2014
  • Автор: Светлана Илкова
Новини, Водещи тенденции в грима и прическите за лято 2014 според топ коафьора Вили Боршукова

Новини, Водещи тенденции в грима и прическите за лято 2014 според топ коафьора Вили Боршукова

Новини, Водещи тенденции в грима и прическите за лято 2014 според топ коафьора Вили Боршукова

Новини, Водещи тенденции в грима и прическите за лято 2014 според топ коафьора Вили Боршукова

Вили Боршукова преобрази Стефания Колева и Ваня Щерева в актуални за сезона цветове и дължини.

Според топ коафьора хит през последните месеци е "френският грим", натуралният или така наречен "нуди" грим. Модерен за вечерта пък е по-силният и сияещ грим. За устните Вили препоръчва оранжевото или огнено червено червило, но ако грима на очите е по-силен - то устните трябва да са само с гланц и лек цвят.

Златното е на мода във всичките му вариации, както и блестящите клепачи, тюркоаз, кафяво и черно. Играта с цветовете и плавното им преливане е важно за крайния резултат, както и съобразяването с тоалета, тена на кожата и това дали ще е вечерен или дневен грим.

Опушени клепачи, цвят на старо злато, тюркоаз, праскова – това са цветовете, които ще ще ви правят модерна това лято. За подсилване на грима може да ползвате всякакви модели изкуствени мигли – цели, на снопчета или на косъмчета – в зависимост от това колко дълго искате да ги носите. Не забравяйте веждите – модерни са дебелите вежди, но не ги оставяйте рошави и без форма.

Що се отнася до косата -  добър избор е каре с дълбок триъгълник, също като това на Ваня и Стефания. По този начин ще видим Стефания и в късометражния филм "Образцов дом" по романа на Ваня Щерева. Прическите им са в златисто кафяви тонове с асиметрично поставени удължения в предната част. Съчетават се добре с грим в натурални цветове тип арабски пясък и бледите червила.

Прическите варират от абсолютно геометрични линии до асиметрия, от гладки до много обемни или разрошени коси, от къси дължини до женствени вълни. Има запазваща се тенденция в плитките от всякакъв вид и така наречените "гнезда" от плитки.

В цветовете се запазва актуалното златисто, червено, карамел, шоколад, капучино или коняк. Важно при цветовете е да се използват няколко нюанса, което дава повече обем и плътност на цвета. През летните месеци дамите могат да разнообразят прическата си като използват цветни акценти в косата, актуални за сезона са кичури в бебешко или наситено розово. За по-смелите дами това може да е светло синьо или лилаво. Ще са актуални предимно топлите тонове, без значение дали сте брюнетка или блондинка. За дамите с по-матов тен топлият цвят може да се комбинира със студени кичури, което ще откроява тена им.

Вили Боршукова дава и няколко съвета относно поддръжката на косата през лятото. Тя препоръча да бъдем особено внимателни към косъма на пряка слънчева светлина и задължително да използваме подхранващи продукти, които предпазват косата от увреждане от силните слънчеви лъчи.

Kozmetikata.com

Снимки: Божидар Марков