Новини

Промени живота си сега!

Новини, Промени живота си сега!

Това не е само призив, а послание, което асоциация за превенция на рака "Промени живота си сега!" към фондация "Отворено общество" искат да стигне до всеки. Ние от редакцията на Kozmetikata.com заставаме зад тяхната кауза.
Не ни се иска да споменаваме броя на животите, отнети от коварната болест рак – всеки знае, че в световен план, те са повече, отколкото жертвите във война. Иска ни се да можем да променим нещата, но единственото което реално можем да направим, е да ви призовем да се прегледате при специалист и да заведете поне още един приятел с вас да стори същото. Шансът да се справим с рака, открит в начален стадии е с пъти по-голям, а често дори не подозираме за съществуването му.
Тежката истина е, че много хора не могат да си позволят изследвания, прегледи и лечение. Във Военния клуб се състоя благотворителен концерт в помощ на хора с онкологични заболявания, организиран от асоциация "Промени живота си сега!". Средствата, набрани чрез дарителски куверт на стойност 100 лв. и в рамките на самата вечер - чрез благотворителна томбола и продажба на предмети от бутиковия магазин на интериорната дизайнерка Ирини Куциуки, ще бъдат изразходвани за закупуване на медикаменти, разходи за консултации при онколози и осигуряване на апаратура за лечение и диагностика на жени, деца и мъже с онкологични заболявания.
В благотворителния концерт взеха участие: Деси Тенекеджиева, Ивана, Чанка Запрянова, оперните певци Валентина Славова и Атанас Младенов, група "Ново поколение", балерината Валя Радославова, Нели Андреева и Светослав Стойчев.
Учредителката на асоциацията, стилист и перукер Вили Боршукова, с помощта на коафьора Пламен Велков в артистично шоу обръснаха главите на Нели Топалова и 19-годишната Радослава. Те доброволно се лишиха от косите си в знак на подкрепа към всички хора с онкологични заболявания, които остават без коса вследствие на химиотерапия – процес, който слага траен черен печат върху емоционалният свят на засегнатите.

Събуди се!
Скритите диагнози обикновено нямат симптоми!
Не мисли, че на теб не може да ти се случи!
Открит навреме, ракът може да бъде излекуван!
Имай вяра за пълна победа!
Отиди на профилактичен преглед!
Заведи и приятел!
Помогни на някого до теб, за да помогнеш и на себе си!

Kozmetikata.com