Новини

Подложиха дете със синдром на Даун на козметична операция

  • 13.03.2008
  • Автор: Diana
Новини, Подложиха дете със синдром на Даун на козметична операция

Новини, Подложиха дете със синдром на Даун на козметична операция

Родителите на дете със синдром на Даун предизвикаха публично недоволство в Обединеното Кралство, защото подложиха дъщеря си на козметична операция, за да подобрят нейния външен вид.

Джорджия Бъси претърпя "радикални и болезнени" козметични операции три пъти до 5 годишна възраст, така че да може да прилича на своите връстници, писа  "Daily Mail".

Родителите на друго момиче със синдром на Даун съобщиха на вестника, че те също обмислят да променят нейния вид в бъдеще, така че да бъде "по-приемлив".

Критиците в Обединеното Кралство разкритикуваха жестоко родителите, някой дори казаха, че процедурите били равносилни на злоупотреба с детето. Родителите обаче отвърнаха, че никой не се оплаква, когато "нормални" деца слагат на очите си пиърсинг.

"Защо трябва да има някаква разлика за децата с Даун?", пита майката на Джорджия Ким Бъси.

Бъси каза, че тя и нейния съпруг Дейвид били мотивирани от любовта си към тяхното дете и обмисляли с години, преди да я подложат на това изпитание.

Според вестника на първата операция езикът на Джорджия е бил променен, за да не излиза от устата й. После части от кожата й са били преместени от вътрешния ъгъл на очите й, за да се премахнат "монголоидните характеристики" на синдрома на Даун. Накрая очите й били оперирани, за да се коригира кривогледството.

Бъси каза, че обществото често осъжда хората, заради начина, по който изглеждат.

"Обществото няма да се промени за една нощ, затова Джорджия трябва да се приспособи към обществото, въпреки че се предполага обратното"
, каза тя.

Друга двойка, Лоранс и Челси Кирлан, казаха на пресата, че също обмислят операция на две годишната си дъщеря, Офелия.

Д-р Лоранс Кирлан, световно известен пластичен хирург с офиси в Обединеното Кралство и в Кънектикът, каза че те ще вземат решение, ако Офелия стигне до 18 годишна възраст и продължава да е несправедливо осъждана за нейната външност.