Новини

Химикали в продукти за бебета

  • 11.02.2008
  • Автор: Diana
Новини, Химикали в продукти за бебета

Бостън - ново изследване установи, че много от козметичните продукти за бебета като: шампоани, лосиони за тяло, пудри и др. могат да бъдат много вредни за вашето бебе. Беше открито, че много от химикалите в тези продукти могат до причинят аномалии на бебетата.

Въпросните химикали са наречени phthalates и са намерени в много бебешки продукти, включително: козметика, играчки и други бебешки неща, които често използваме.

Изследователите са открили, че химикалите могат да причинят нарушения в ендокринните желези и репродуктивни аномалии в бебетата.

Американската агенция за защита на околната среда разполага с резултатите от изследването, което е проведено с 163 деца на възраст между 2 и 28 месеца, между 2000 и 2005г.

Тогава родителите бяха предварително запитани, какви продукти са употребили върху бебетата един ден преди теста.

Във всяко едно бебе беше намерен поне един от различните типове phthalates. В повече от 80% от бебета бяха намерени повече от седем типа.

Главният автор на студията д-р Шейла Сатианараяна от университета на вашингтонското медицинско училище заяви: "Ние установихме, че излагането на малките деца на phthalates е широко разпространено и това използване на продуктите за лична защита прилагани върху кожата може да е една важна причина за гореспоменатите заболявания."


tezi bebeta sa vurha...
#2 :-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*
19/04/2013 20:51
от alka Намирате този коментар за неуместен?
no eto che imat mmnogo zarazi....