int(105501) array(3) { ["storyid"]=> string(6) "105501" ["title"]=> string(62) "Технологични-иновации-за-красота/" ["rubrname"]=> string(12) "Новини" } array(3) { ["storyid"]=> string(6) "105501" ["title"]=> string(62) "Технологични-иновации-за-красота/" ["rubrname"]=> string(12) "Новини" } Технологични иновации за красота | Kozmetikata.com
 

Новини

Технологични иновации за красота

  • 06.06.2018
  • Автор: Светлана Илкова
Новини, Технологични иновации за красота

Как да преценим какъв грим ни отива още преди да сме се гримирали? Иновативно смарт огледало дава възможност на потребителите виртуално да видят как ще изглеждат с определен грим и дали ще отива на тоалета им. Технологията е разработена специално за изложението Viva Technology 2018 в Париж от фирмата ModiFace, която наскоро бе придобита от L’Oreal и MemoMi.

Друга технологична иновация в красотата е най-новата AR технология, разработка на ModiFace. Тя позволява на клиентите да проведат онлайн консултация на живо с професионален гримьор, който стъпка по стъпка ще им покаже как да се гримират правилно според чертите на лицето и кожата. Потребителите ще могат виртуално да тестват персонализираните съвети за грим.

Още демонстрирани технологии бяха:

- Виртуална технология цвят в косите – L'Oreal Professionnel представи виртуална технология за боядисване на косата, базирана на 3D изкуствен интелект, включваща виртуален разговор между фризьорите и потребителите.

- Custom D.O.S.E – за пръв път в Европа SkinCeuticals представи Custom D.O.S.E, технология, която предлага персонализирана грижа за кожата, базирана на задълбочена кожна диагностика от дерматолог.

- Иновации под душа – La Roche-Posay представи нова концепция за преживяване под душа, разработена заедно с френския старт-ъп Skinjay. Капсулираната душ технология ще даде на потребителите с чувствителна кожа възможността водата, която тече от техния душ, да е в комбинация с дерматологичната грижа за кожата от La Roche-Posay.

- Персонална диагностика за коса – Kеrastase, луксозната професионална марка за продукти за коса на L'Oreal, представи персонална диагностика на скалпа и косата, базирана на комбинация от мобилно приложение и лайвстрийм камера. Тази технология ще позволи на експертите в грижата за косата да препоръчват продукти за коса, които най-добре отговарят на нуждите на техните клиенти.