Новини

Евромеланома 2018 - 18.04.2018 г.

  • 18.04.2018
  • Автор: Светлана Илкова
Новини, Евромеланома 2018 - 18.04.2018 г.

Под мотото "Европа има проблем с рака на кожата", кампанията цели да привлече вниманието, да обогати информираността за последиците от излагане на слънце, както и важността на превенцията и ранното откриване на заболяването.

Кампанията е от голяма полза за обществото и има мисия да изостри вниманието на хората към проблема кожен рак. Важен акцент е и промяната на нагласата за профилактика и все по-ранното диагностициране и лечение на различните форми на кожен рак. Инициативата се превърна във водеща референция в общественото здравеопазване на целия континент.

Броят на хората, страдащи от рак на кожата непрекъснато расте и това се превръща в световен здравен проблем. Според Световната Здравна Организация (СЗО), ракът на кожата е най-често срещаното раково заболяване в света. Честотата на малигнения меланом и немеланомните кожни тумори се е утроила в периода 1970 – 2010 г.

Популяризирана и подкрепена от стотици доброволци - дерматолози от целия ​​континент, Euromelanoma е инициатива, в която участват 33 европейски държави. Кампанията, включва прегледи за ранно откриване на болестта, които през последните години е диагностицирало над 450 000 души.

Mesoestetic Pharma Group подкрепя с пълна сила и отдаденост тази световна кампания, като участва в изложенията със своята широка гама от дерматологични продукти с висока слънчева защита.

Слънцезащитнa козметика за лице от Kozmetika.bg
Богато разнообразие от текстури, слънцезащитен фактор и от
световноизвестни медицински марки.

Слънцезащитна козметика за тяло от Kozmetika.bg
Богато разнообразие от текстури, слънцезащитен фактор и от световноизвестни марки.