Новини

Безплатни прегледи през февруари и март в София

  • 21.02.2018
  • Автор: Светлана Илкова
Новини, Безплатни прегледи през февруари и март в София

Новини, Безплатни прегледи през февруари и март в София

Столичните общински многопрофилни болници - Първа МБАЛ, Втора МБАЛ, Четвърта МБАЛ и Пета МБАЛ ще започнат да провеждат безплатни профилактични прегледи по различни специалности. Към инициативата се присъединяват и двете общински специализирани болници Първа САГБАЛ "Света София" и Втора САГБАЛ "Шейново".  Проф. Д-р Гьокхан Яджъ също ще прави безплатни прегледи на хора, които се нуждаят от хирургическо лечение на наднормено тегло и диабет тип 2.

Профилактичните прегледи в общинските болници ще се правят по график с предварителни записвания на съответната регистратура от понеделник, 19 февруари. Графици и телефони за записване ще бъдат обявени на сайтовете на съответните лечебни заведения.

Всяка болница осигурява различни видове специалисти, според възможностите си:

Първа МБАЛ - УНГ болести, очни болести и хирургия

Втора МБАЛ - кардиология, пневмология и фтизиатрия, ендокринология и болести на обмяната, нервни болести, детски болести

Четвърта МБАЛ - вътрешни болести, заболявания на млечната жлеза, кожни и подкожни туморни формации, хернии, заболявания на жлъчно-чернодробната система и гастро-интестиналния тракт, кардиология, ендокринология, вътрешни болести

Пета МБАЛ - очни болести, гинекология

През февруари и март Първа САГБАЛ "Св. София" организира профилактични прегледи за рак на гърдата, а Втора САГБАЛ "Шейново" - за профилактика и лечение на миомна болест.

Проф. Д-р Гьокхан Яджъ също ще прави безплатни прегледи на хора, които се нуждаят от хирургическо лечение на наднормено тегло и диабет тип 2. Консултациите със специалиста с над 25-годишен опит ще се проведат на 22 февруари в централния офис на болница Гювен Анкара в София (бул. "Цар Освободител" 14, сграда Ландмарк, етаж 5), като записванията трябва да се направят предварително на тел. 0890187777.

Д-р Яджъ е водещ отделението по Бариатрична и метаболитна хирургия на Гювен Анкара. Той е специалистът, който преди повече от две години оперира режисьорът Люси Иларионов, отслабнал драстично след интервенцията. Иларионов освен наднормено тегло имаше и диабет, кръвната му захар беше стигнала над 17, но в следствие на операцията успя да се нормализира и да премахне болестта.

Kozmetikata.com