Мода

"Докторски" чанти за пролет 2012

  • 20.03.2012
  • Автор: Светлана Илкова
Мода,

Мода,

Мода,

Факт е, че колкото чантата е по-голяма и събира повече неща, толкова собственичката й е по-щастлива. Ако успее да сложи там и чифт резервни обувки, радостта й вече няма да има граници. Дизайнерите тази пролет се опитват да угодят на каприза на дамите, като комбинират в едно ефективността и визията.

Хит за пролет 2012 са така наречените докторски чанти. Скучният им силует обаче е разчупен, а цветовете - там няма ограничения, те разбира се трябва да подхождат на тоалета.

Този вид чанти са се появили през 19 век и били част от "стайлинга" на представителите на силния пол и по-специално на лекари, адвокати, електротехници и водопроводчици, тъй като формата и големината без проблем обслужвала перфектно работните им нужди.

Макар че се водят дамски чанти, тези модни аксесоари са добър избор и за луксозни пътни чанти. Повечето модели са с две основни отделения вътре. Бизнес дамите разполагат с място, както за документи, така и за лични вещи и козметика.

Изработени от висококачествена кожа, копринени подплати и красиви токи, днес тези модели присъстват дори в колекциите на Луи Витон.

Kozmetikata.com