Мода

Индивидуалната женственост триумфира

  • 19.04.2011
  • Автор: Светлана Илкова
Мода, Индивидуалната женственост триумфира

Мода, Индивидуалната женственост триумфира

Студентката по мода от Националната художествена академия Евелина Гелина ще представи България на световния финал в конкурса за млади дизайнери в Берлин, предаде репортер на БГНЕС.

Талантлива българка победи своите конкуренти на националния финал " Triumpf Inspiration Award" 2011, който се проведе тази вечер в столичния Военен клуб.

"Вдъхнових се от жената, която е изящна като цветята. Жената винаги е сравнявана с цветята - изящна и красива. Цветята най-добре представят истинската женственост", сподели Евелина специално пред БГНЕС минути след като слезе от модния подиум.

Изработката на модела е отнела на Евелина около три седмици. "Доста труд, но съм доволна от резултата", сподели тя. Според дизайнерката модерната жена трябва да бъде индивидуална и да бъде себе си, а не да следва модните тенденции. "Характерът на жената подчертава най-силно нейната женственост. Той единствено може да я представи в най-добрата й светлина", обясни победителката. Евелина обеща на финала в Берлин да даде всичко от себе си, за да победи конкуренцията.

Победителката Евелина Гелина е студентка втори курс в Националната художествена академия. Тази вечер тя показа модела си "Многолик индивидуализъм", с който акцентира върху личностните качества и неповторимостта на жената, а не на абсолютното съвършенство.

Тази година българските финалисти в дизайнерския конкурс "Triumpf Inspiration Award" 2011 бяха общо 20 студенти от Националната художествена академия и Нов български университет със специалности "Мода" и "Моден дизайн". По време на ревю-спектакъла финалистите на конкурса покaзаха своите дизайнерски творения, вдъхновени от мотото "125 Years of Celebrating Women". Всички кандидати впечатлиха с иновативност и креативност, естетика и изключителен дизайн.

На световния финал в Берлин ще участват студенти по дизайн от 37 страни. Моделът, удостоен с първа награда, ще се адаптира от дизайнерите на Triumpf и ще бъде произведен в лимитирана серия, която ще се продава в цял свят. Световният финалист ще получи и парична награда от 15 000 евро, а за класираните на второ и трето място са предвидени съответно по 10 000 и 5 000 евро според БГНЕС