Мода

Тенденции за есента и зимата

  • 10.03.2011
  • Автор: Светлана Илкова
Мода, Тенденции за есента и зимата

Мода, Тенденции за есента и зимата

Мода, Тенденции за есента и зимата

Мода, Тенденции за есента и зимата

Мода, Тенденции за есента и зимата

В очакване на пролетта ревютата на Седмицата на модата в Париж, които завършиха днес, представиха колекциите за следващия сезон есен-зима. Как ще се обличат дамите?

На мода ще са експлозивните цветове. Тъмно червеното и бордото присъстваха осезателно в колекциите, както и цветовете от синьо-зелената палитра - патешко зелено, тюркоазено и "горско" тъмно зелено. Полата се завръща в женския гардероб. Никакви шорти или бермуди и съвсем малко панталони. Редките екземпляри, които можеха да се видят на модния подиум, бяха по-скоро тесни панталони с дължина до средата на прасеца.

За сметка на това сериозно присъствие в колекциите имаше гащеризонът, включително с дантели за вечерта, но тази тенденция едва ли ще успее да се наложи. Дънките изчезват от гардероба. Те остават задължително облекло за улицата, но любопитното е, че почти изчезнаха от ревютата този сезон, въпреки че в предишните сезони се продаваха много и то на високи цени. На мода отново са дългите рокли и поли.

Скрийте коленете! Роклите и полите са удължени, както и палтата, които понякога стигат до пода. Като цяло дизайнерите представиха удобни за носене дрехи, насочени към по-възрастните клиентки (40-60 години). Пелерините направиха забележително завръщане и също ще заемат сериозно място в гардероба през есента и зимата. На мода ще са и кожените ръкави.

Независимо дали се използва върху сака или палта, естествената и изкуствената кожа продължава да присъства осезаемо. Но най-често тя е представена върху ръкавите и яката. Обикновените ботуши детронират ботушите, стигащи до бедрата, които вече са отживелица. Колкото до обувките, те са затворени с умерено висок и широк ток според БГНЕС