Любопитно

Британките обичат да експериментират с косата си

  • 15.10.2013
  • Автор: Светлана Илкова
Любопитно, Британките обичат да експериментират с косата си

В изследване на известен британски сайт, в което взели участие 560 жени на възраст между 18 и 65 години, се установило, че само 6% от представителките на нежния пол избират една прическа за цял живот.

Останалите са склонни да експериментират много с косата си. 41% от британките признали, че променят прическата си на всеки две години, а 19% я променят всяка година. 4 на сто от анкетираните заявили, че се появяват с нова фризура на всеки шест месеца.

48% от жителките на Острова предпочитат косата им да е с дължина до раменете. Близо една четвърт се чувстват най-добре с дължина до брадичката, а 22 на сто одобряват класическата дължина. 6% се носят с късо подстригана коса.

Британките не се притесняват да експериментират и с цвета на косата си. "С цвета съм малко по-непостоянна – през зимата харесвам топли, богати цветове, а през по-топлите месеци предпочитам доста по-светли нюанси", заявила една от анкетираните дами.

30 на сто от поданичките на кралицата сменят цвета на косата си на всеки три до пет години, а 12% се появяват с нов цвят на косата си на всеки две години. 6 на сто признали, че променят цвета на косата си на всеки шест месеца. 17% от дамите залагат на сигурното и никога не боядисват косата си. /БГНЕС