Любопитно

Първият носим сензор със свое мобилно приложение, който измерва персоналните pH нива на кожата

  • 14.01.2019
  • Автор: Светлана Илкова
Любопитно, Първият носим сензор със свое мобилно приложение, който измерва персоналните pH нива на кожата

Любопитно, Първият носим сензор със свое мобилно приложение, който измерва персоналните pH нива на кожата

Любопитно, Първият носим сензор със свое мобилно приложение, който измерва персоналните pH нива на кожата

My Skin Track pH (от La Roche-Posay) идва директно от технологичната лаборатория на компанията L'Oreal и е първият носим сензор със свое мобилно приложение, който измерва персоналните pH нива на кожата и създава персонализиран режим за по-добра продуктова грижа за кожата. По време на CES 2019 My Skin Track pH също така бе отличен с награда за най-иновативен продукт, представен на изложението, в категорията "Носими устройства" (CES 2019 Innovation Award). Сензорът е разработен съвместно между L'Oreal и нейния бранд за грижа за кожата La Roche-Posay.

pH скалата варира от киселинна до основна, като спектърът на измерване е от 0 до 14. Здравословните стойности на pH за кожата са в леко киселинните нива от 4.5 до 5.5. Когато pH балансът е нарушен, дали заради фактори от заобикалящата ни среда, или по неясни причини, това може да доведе до възпалителни процеси. Такива процеси често предизвикват или обострят обичайно срещани проблеми като сухота, екзема и атопичен дерматит. Милиони американци страдат от тези проблеми – например, според Националната асоциация по екземите 1 от 10 американци (31.6 милиона души) има някаква форма на екзема.

Малък, тънък и подвижен, сензорът My Skin Track pH представлява следващата технологична стъпка по пътя на L'Oreal към създаване на персонална грижа за кожата. Като първия по рода си микрофлуиден сензор, измерващ pH нивата на кожата, My Skin Track pH се поставя директно върху нея и улавя количествата на пот в порите на кожата чрез мрежа от микроканали, предоставяйки точно pH измерване в рамките на 15 минути.

През 2019 г. My Skin Track pH ще бъде наличен първо при селектирана група от дерматолози, партниращи си с La Roche-Posay в САЩ, като целта е продуктът да се тества и след което продукт за масовия потребител да бъде пуснат за директна продажба.