Аромати

Как да познаете вашия аромат

  • 29.07.2011
  • Автор: Светлана Илкова
Аромати, Как да познаете вашия аромат

Аромати, Как да познаете вашия аромат

Аромати, Как да познаете вашия аромат

Аромати, Как да познаете вашия аромат

Аромати, Как да познаете вашия аромат

Подготвихме няколко съвета, които да ви помогнат да познаете вашия аромат, защото този процес е доста по-сложен отколкото ни се струва.

Не бива да купувате аромат, само защото е модерен или някой ви го е похвалил. Дори да се ползва с особена популярност, това не означава, че е необходимо да ви хареса и на вас. Парфюмът трябва да се оценява и пробва самостоятелно.

Първото впечатление, което да си изградите за аромата може да си съставите с помощта на хартиените лентички, които служат за тестване на ароматите. 

Ако поднесете една към носа си и не усетите никакви положителни емоции,  то тогава може да пробвате друг аромат. Но ако при вдишването на аромата моментално усетите повишаване на настроението, тогава трябва да се запознаете с аромата по-отблизо.

Или по друг начин казано, да го нанесете върху кожата. Веднага, след избора на аромати от лентичките не бива да се нанася на кожата – уханието може да се окаже не приятно и да останете негов заложник в продължение на няколко часа.

Нанасянето на парфюма върху кожата ви дава окончателната убеденост дали ви харесва аромата или не. Това се случва когато се постави на кожата, той  придобива нови оттенъци.

Нивото на киселинност на кожата и микрофлората, която е на нея,активно влияят на измененията му. Освен това при всеки човек тези показатели са индивидуални – съответно ароматът се променя по своему.

Още нещо важно е оценката на аромата да не се прави веднага, а след 1-2 часа  след нанасянето. Тъй като за времето на уханието си парфюма се трансформира и нотките постоянно се променят. Резултатът от такъв процес на промяна може да извади неприятни за вас интонации.

Пробвайте парфюм като го нанесете на китките. На това място кожата отдава повече топлина, тъй като има повърхностно разположени кръвоносни съдове. А затопления аромат е най-изразителен и по-лесно може да бъде оценен.

Ако флакона е с пулверизатор, пръснете ароматен облак пред себе си и прокарайте китката през него. Ако няма – намажете китката с парфюма, но нанесете само една-единствена капка.

Kozmetikata.com